Gemeente Almelo

Tal van meningen over nieuwe binnenstadsaccommodatie

9 oktober 2008 - Ruim vierhonderd mensen hebben tot nu toe donderdag meegedaan met een enquête over een nieuwe welzijnsaccommodatie in de binnenstad. De deelnemers konden daarvoor terecht bij de debatmobiel, die donderdag op de markt stond. De debatmobiel rijdt nog rond door de binnenstad tot zaterdagavond omstreeks 22.00 uur.

De Gemeente peilt de meningen over een multifunctionele welzijnsaccommodatie en van zogeheten buurtkamers in de binnenstad. Een multifunctionele welzijnsaccommodatie is een verzameling van wijk- en stedelijke voorzieningen voor verschillende groepen, zoals binnenstadsbewoners, jongeren en gehandicapten. In buurtkamers kunnen bewoners elkaar ontmoeten en bijvoorbeeld koffie drinken.

Vragen beantwoorden over binnenstadsaccommodatie. Op de achtergrond wethouder Theo Schouten.
Vragen beantwoorden over
binnenstadsaccommodatie.Op de
achtergrond wethouder Schouten.

Enquetes
In plaats van de gebruikelijke inspraakavonden zet Almelo, als eerste gemeente in het oosten van het land, nu de debatmobiel en de debatmobielbrommer in. In die voertuigen zitten computers waarmee enquetes worden gehouden met voorbijgangers. Aan sommigen wordt ook gevraagd mee te werken aan een camera-interview.

Huidige gebruikers
Naast deze peiling naar wensen en behoeften, praat de Gemeente natuurlijk ook met de huidige gebruikers van de wijkcentra 't Dok en de Kolk, en met mogelijke samenwerkingspartners in zo'n nieuwe multifunctionele welzijnsaccommodatie.