Politie Zuid-Holland-Zuid

09/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 09-10-2008 o Persberichten district I

BEDREIGD MET MOGELIJK VUURWAPEN
DORDRECHT - Op dinsdagmorgen 8 oktober is een 16-jarige jongen uit Dordrecht door een andere jongen bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De 16-jarige reed over het fietspad van de N3 en werd aangesproken door een voor hem onbekende jongen. Deze toonde het vuurwapen, of een voorwerp wat daarop leek, vanachter zijn rug en richtte het op het slachtoffer. Hij gebood de 16-jarige niet te gaan vechten met een jongen met wie het slachtoffer een conflict zou hebben. Toen er een groep fietsers naderde stopte de onbekende het wapen op zak en reed vervolgens weg. Het geschrokken slachtoffer fietste daarna naar school, waar hij zijn verhaal deed . Daar belde men de politie die aangifte van bedreiging van de 16-jarige opnam en de zaak in onderzoek heeft genomen.

VERDACHT VAN MISHANDELING
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 8 oktober een 49-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 43-jarige buurtbewoonster. De twee leven al langer in onmin, dit escaleerde woensdagmiddag in de Beekmanstraat. De vrouw werd mishandeld en deed hiervan aangifte. Ze liep een gebroken neus en diverse schaafwonden en kneuzingen op. De verdachte is in verzekering gesteld en zal nader worden gehoord.

JONGEREN AANGEHOUDEN NA MAKEN CROFTYBOM
DORDRECHT Op woensdagmiddag 8 oktober zijn vier jongens van 11, 13(2) uit Dordrecht en een 16-jarige jongen uit Den Haag aangehouden op de Weeskinderendijk. Surveillerende agenten reden op hun fiets langs een speelplaats toen ze de knapen bij een prullenbak zagen weglopen en vervolgens een doffe knal hoorden. De dienders spraken de jongens aan die toegaven een croftybom tot ontploffing te hebben gebracht. Ze werden aangehouden en diezelfde avond weer heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Er raakte niemand gewond.

TEGEN AUTOPORTIER AANGEREDEN
DORDRECHT Een 28-jarige man uit Dordrecht is woensdagavond 8 oktober gewond geraakt toen hij tegen een openslaand autoportier aanreed op de Krispijnseweg. Een automobilist parkeerde daar zijn auto en stapte uit op het moment dat de fietser kwam aangereden. Het gevolg was dat de fietser tegen het openslaande portier reed en viel. Hij werd met een gat in zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht.