Ministerie van Defensie

09-10-2008 16:39

NIEUWE AFGHAANSE BRIGADECOMMANDANT URUZGAN

Dave de Vaal, AVDD - Abdul Hamid

In Tarin Kowt is donderdag 9 oktober het commando over de 4de Brigade van het Afghaanse leger overgedragen. Na inspectie van zijn nieuwe mannen in Uruzgan nam generaal-majoor Abdul Hamid de taken over van generaal-majoor Hafizaldin Meraj.

Zowel de scheidend als de nieuwe commandant gaven aan vooruitgang te zien in de veiligheidsituatie van de Afghaanse provincie Uruzgan. âWe werken goed samen met de coalitiepartners. Zij trainen ons zodat we op eigen benen kunnen staan en zelf voor ons land kunnen opkomen. We moeten het samen doen. Daarbij maak ik geen onderscheid in afkomst, religie, of taalâ, aldus Hamid, die zelf uit de provincie Wardak komt.

De 2800 man tellende brigade in Uruzgan wordt getraind door Nederlandse, Franse en binnenkort Australische militairen van het Operational Mentor and Liaison Team.

Generaal Hafizaldin ontving als waardering voor de goede samenwerking met de Task Force uruzgan (TFU) een letter of appreciation uit handen van commandant TFU, kolonel Kees Matthijssen. Hafizaldin gaf ruim een half jaar leiding aan de vijf bataljons die de brigade telt. Hij wordt nu commandant van drie snel inzetbare brigades in de hoofdstad Kabul.