Bond tegen het Vloeken

09 10 08 - Gele kaart voor Kamervoorzitter

Kamerleden van vijf fracties vroegen Kamervoorzitter Verbeet afgelopen week om een gesprek met als doel de taalverruwing in de Tweede Kamer aan te pakken. De Bond tegen het vloeken is uiteraard verheugd met dit initiatief en stuurde de Kamervoorzitter vandaag ter ondersteuning een aantal gele kaarten toe.
Een citaat uit de begeleidende brief:

Hoe pak je taalverruwing in de Kamer op een sympathieke én effectieve manier aan? Dat is de hamvraag. Graag zijn we u van dienst. Het aanspreken van een Kamerlid op zijn of haar taalgebruik kan zelfs ludiek. Bijvoorbeeld met een gele kaart.

Een gedragscode communiceren aan Kamer en publiek doe je niet in een handomdraai. Een gele kaart tonen wel. Met de bekende kaart maakt u Kamer én publiek in een oogwenk duidelijk waar het om gaat. Ons advies: pak het probleem aan met een tikje humor. Dan blijft de sfeer zeker goed!


---

---

Graag geven we u meer informatie. U kunt daarvoor contact opnemen met Peter Smit (voorlichter) of Theo Bor (directeur), telefoon: 0318 512002, e-mail: info@bondtegenvloeken.nl.

Contactgegevens
Bond tegen het vloeken
Postbus 362
3900 AJ Veenendaal

Telefoon: 0318 - 512002
info@bondtegenvloeken.nl