Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Bergen op Zoom, 09-10-2008

Motorrijder gebruikt snelweg als circuit

ROOSENDAAL: Agenten hebben vanmiddag op een afrit van rijksweg A-58 een 39-jarige motorrijder uit Brussel aangehouden ter zake een forse snelheidsovertreding en gevaarlijk rijgedrag. De Belg verklaarde haast te hebben en een ervaren circuitrijder te zijn. Hij krijgt in elk geval een proces-verbaal. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rechercheurs die vanuit Bergen op Zoom in een onopvallend
dienstvoertuig naar Roosendaal reden, werden op rijksweg A-58 rechts ingehaald door een zwarte racemotor met Belgisch kenteken. De agenten zetten ter hoogte van Spuitendonk de achtervolging in. Zij zagen dat de motorrijder ten minste 165 km / uur reed en daarmee de
maximumsnelheid met 45 km / uur overschreed. Daarnaast haalde bestuurder diverse voertuigen zowel links als rechts in. Uitkomend bij twee vrachtauto's die naast elkaar reden, tijdens een inhaalmanoeuvre, zakte de snelheid, waarna hij deze voertuigen inhaalde door tussen hen beiden in te rijden. Vervolgens ging het gas weer open en op volle snelheid verder. Uiteindelijk konden de politiemensen de motorrijder bij de afrit Roosendaal / Nispen waar hij voor de verkeerslichten stond staande houden. Hij kon zich niet legitimeren en is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij verklaarde al 21 jaar op circuits te rijden. Hij heeft voldoende ervaring zo stelt hij om zo hard te kunnen rijden. Hij wilde op tijd thuis zijn om de kinderen uit school te halen.

Oplichter betrapt tijdens afleggen theorie examen

BERGEN OP ZOOM: Een 23-jarige Amsterdammer is woensdagmorgen in het CBR kantoor betrapt toen hij zich daar uitgaf voor een 21-jarige man uit Den Bosch en voor hem het theorie examen voor het rijbewijs wilde afleggen. De verdachte sloeg op de vlucht maar kon door de politie worden aangehouden.

Gisterenmorgen meldde zich bij een dependance van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen aan de Gagelboslaan een man om het theorie examen af te leggen. Hij had een theoriekaart gekocht en overhandigde de medewerkster een legitimatiebewijs van een 21-jarige man uit Den Bosch en een foto.. Bij nadere controle bleek echter dat de
ingeleverde foto niet overeenkwam met deze persoon die inmiddels aan een tafeltje was gaan zitten en aan het examen was begonnen. De politie werd daarop gebeld. Zij hebben de man na zijn examen
meegenomen naar het kantoor. Hij wist te vluchten maar werd buiten op de Wierlaan achterhaald. Hij gaf toe dat hij namens een bekende van hem het examen had gedaan. Of hij daadwerkelijk geslaagd was, is niet duidelijk geworden.

Politie houdt mannen aan voor huiselijk geweld

PUTTE - De politie heeft vanmorgen tegen 01.00 uur bij een woning in Putte de 44-jarige bewoner aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 41-jarige vriendin te hebben mishandeld. Op het bureau ontkende de verdachte de mishandeling. Het tweetal kreeg in de woning een woordenwisseling wat uitmondde in een scheldpartij. De vrouw
verklaarde dat haar vriend tijdens het conflict haar de keel dicht geknepen had. Na de mishandeling was ze de woning uitgevlucht. Gealarmeerde agenten troffen haar bij de woning en luisterden naar haar verhaal. Vervolgens is er contact gezocht met de verdachte die na een kort gesprek mee mocht naar het bureau.

ROOSENDAAL - Gisteravond hebben agenten in een woning in Roosendaal een 24-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor huiselijk geweld. Zijn 48-jarige Roosendaalse vriendin deed hiervan aangifte. Het tweetal kreeg in de woning een woordenwisseling nadat het slachtoffer de man te kennen had gegeven de relatie te willen beëindigen. Tijdens de woordenwisseling ontstond er ruzie waarbij de verdachte zijn vriendin en haar zoon mishandelde en bedreigde. De politie werd gealarmeerd die de man in de woning aantrof.

Politie arresteert twee Belgen voor het overtreden van de Opiumwet

ROOSENDAAL - De politie heeft gisteravond tijdens een verkeerscontrole twee Belgen van 34 en 37 jaar aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. Agenten controleerden op de Rijksweg A58 een personenauto met daarin de twee verdachten. Tijdens het aanspreken roken de agenten een sterke henneplucht. Onderzoek wees uit dat in de auto twee gripzakjes met daarin hasj en hennep aanwezig was. De softdrugs werd in beslag genomen. De mannen mochten na verhoor naar huis. Het tweetal ziet een boete van ieder 130 euro tegemoet.

Minderjarige steelt voor 75 euro aan cosmeticaproducten

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag tegen 17.00 uur in een drogisterij aan de Nieuwe Markt een 14-jarige Roosendaals meisje aangehouden voor winkeldiefstal. Een medewerkster zag dat het meisje diverse [producten uit de schappen nam en de winkel wilde verlaten, zonder de goederen af te rekenen. De politie werd gewaarschuwd die het meisje meenam. Ze had voor een totaalbedrag van 75 Euro goederen weg willen nemen. Haar moeder werd in kennis gesteld.

Politie onderzoekt forse inbraak drogisterij

BERGEN OP ZOOM: Vanmorgen omstreeks 08.00 uur werd een inbraak ontdekt in een drogisterij aan de Antwerpsestraatweg. Er is voor een
aanzienlijk bedrag aan huidproducten en sigaretten gestolen. Ook zijn uit een vitrinekast telefoons en een navigatiesysteem weggenomen. De daders zijn binnen gekomen door een gat in het dak te maken. Via deze weg hebben ze het pand ook weer verlaten.

Auteurs
Willem van Hooijdonk en Desirée Brabers