Gemeente Zaltbommel


Ondergrondse containers officieel in gebruik 9 oktober 2008 Ondergrondse containers officieel in gebruik

Afgelopen week zijn de eerste ondergrondse afvalcontainers in de binnenstad van Zaltbommel in gebruik genomen. Milieuwethouder Romp en AVRI-directeur Matlener hebben in het bijzijn van inwoners van de binnenstad de containers officieel in gebruik genomen.

Wethouder Romp en directeur Matlener hebben deze week in de Waterstraat de ondergrondse containers officieel in gebruik genomen. Symbolisch hebben de heren als afscheid van de grijze container een miniatuurkliko in de container gedeponeerd. Ook de aanwezige inwoners hebben in ruil voor hun grijze container een miniatuurcontainer gekregen. Wethouder Romp is blij dat de grijze containers niet langer het straatbeeld van de binnenstad ontsieren. `De ondergrondse containers verbeteren de leefbaarheid in de binnenstad'. Romp en Matlener waren beide zeer te spreken over de fijne samenwerking.

Inname containers
Inwoners van de binnenstad in Zaltbommel kunnen hun restafval en gft-afval voortaan in een ondergrondse container aanbieden. De grijze containers van de inwoners worden deze week voor het laatste geleegd en meegenomen door AVRI. De inwoners kunnen ervoor kiezen de groene container te houden om alsnog het gft-afval gescheiden aan te blijven bieden. AVRI zal de groene containers volgens het schema op de afvalkalender legen.
Geplaatst op: 9 oktober 2008