Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | Oktober

* | Eerste ideeen op www.wijbouweneenwijk.nl

Eerste ideeen op www.wijbouweneenwijk.nl

De website www.wijbouweneenwijk.nl waarop de gemeente Smallingerland iedereen uitnodigt om mee te denken over de nieuw te bouwen woonwijk in Opeinde is vorige week donderdag in het dorpshuis van Opeinde feestelijk gelanceerd.

Tijdens de bijeenkomst werd o.a. uitgelegd hoe de website werkt en plaatste Meint Riemersma, inwoner van Opeinde, het eerste idee op de website.

www.wijbouweneenwijk is nu dus een week in de lucht. Het aantal geregistreerde leden groeit elke dag en de eerste ideeën zijn op de website geplaatst. Dit varieert van complete inrichtingsplannen tot minder concrete ideeën en dromen. Met name de thema's 'Inrichting van de wijk' en 'Duurzaamheid, Milieu en Energie' mogen rekenen op veel belangstelling. Het is afwachten hoe de planvorming zich verder ontwikkelt, maar het begin is er!

Workshops
In het dorpshuis in Opeinde wordt a.s. zaterdag 11 oktober van 10.00 tot 12.00 uur een gratis computer workshop georganiseerd door Dorpsbelang Opeinde. Hierbij zijn cursusleiders en medewerkers van de gemeente aanwezig. Tijdens de workshop kunt u onder het genot van een kopje koffie de website raadplegen, vragen stellen en uw ideeën op het internet plaatsen. Uiteraard bent u zaterdagochtend ook welkom als u met andere dorpsbewoners of de gemeente van gedachten wilt wisselen over de nieuwe woonwijk.