PvdA Rotterdam


Vandaag in de Raad

Do 9 Okt 2008 - Redactie
Vandaag in de Raad

De gemeenteraad sprak in de raadsvergadering van vandaag onder andere over groenstroken, een wapenbeurs, de poffertjeskraam en Heliport.

Groenstroken
Op verzoek van GroenLinks werd gesproken over de verkoop van aan tuinen grenzende stukken groen door de gemeente. Deze stukken groen werden altijd verhuurd aan bewoners, maar daar wil de gemeente vanaf. PvdA-raadslid Duco Hoogland vindt niets mis met de verkoop van de stukken groen, maar wil wel dat de huuroptie blijft bestaan.

Wapenbeurs
De SP vroeg zich af of de wapenbeurs in Ahoy wel kan in onze stad. PvdA-raadslid Ronald Motta legde uit dat het helemaal geen wapenbeurs is. Het is de presentatie van simulatieapperatuur. De burgemeester bevestigde dat op de beurs geen wapen te vinden zijn. Hij zal zelf ook een bezoek aan de beurs brengen.

Poffertjeskraam
Door Leefbaar Rotterdam werden 11.500 handtekeningen overhandigd aan het stadsbestuur. De handtekeningen waren verzameld om de laatste poffertjeskraam voor de stad te behouden. De PvdA heeft dezelfde mening. PvdA-raadslid Claus Verbrugge: We moeten snel een mooie nieuwe locatie voor de poffertjeskraam vinden.

Heliport
De gemeenteraad sprak ook over het plan om een helikopterhaven aan te leggen. PvdA-raadslid Leo Bruijn maakte duidelijk dat de PvdA-fractie uitgebreid over het plan heeft gesproken en de voors en tegens heeft afgewogen. Hij gaf aan dat de vervuiling nihil is vergeleken bij het autoverkeer in de stad. De helikopters veroorzaken net zoveel vervuiling als 120 autos per dag. Vergelijk dat met de vervuiling van de 90.000 autos die iedere dag over de Van Brienenoordbrug rijden, aldus Bruijn. De PvdA stemde onder strenge voorwaarden in met het plan.