Inspectie v/h Onderwijs



* Inspectie blij met aandacht G4 voor zwakke scholen

Inspectie blij met aandacht G4 voor zwakke scholen

09 okt. 2008

De onderwijswethouders van de vier grote steden maken zich zorgen om de kwaliteit van het onderwijs in de grote steden. Daarom stuurden ze op donderdag 9 oktober een brief aan de Minister en Staatssecretarissen van onderwijs. Ze vragen het kabinet het toezicht op (zeer) zwakke scholen door middel van de inspectie veel krachtiger in te zetten. De Inspectie van het Onderwijs in blij met de aandacht van de grote steden voor (zeer) zwakke scholen. Alle leerlingen hebben recht op goed onderwijs, vindt ook de inspectie.

Het toezicht van de inspectie is sinds 2002 intensiever gericht op (zeer) zwakke scholen en sinds vorig jaar helemaal risicogericht. Dat wil zeggen dat scholen waar het goed gaat, minder toezicht krijgen en scholen met risico's veel meer.

Als de inspectie een school als zeer zwak beoordeelt, moet de school zo snel mogelijk de kwaliteit verbeteren. Daarbij staat de school onder sterk geĂŻntensiveerd toezicht van de inspectie. Als verbetering uitblijft, meldt de inspectie dit aan de minister van onderwijs, die dan maatregelen kan nemen. Bijna alle scholen verbeteren de kwaliteit van het onderwijs binnen twee jaar.
Schoolwijzer