Vier op tien huizenbezitters vinden makelaarskosten te hoog

09/10/2008 17:23

Rotero Groep

Nieuwe NVM-makelaar Hypodomus biedt vaste lage prijs

's-Hertogenbosch, 9 oktober 2008 - Vier op de tien huizenbezitters vinden de kosten van de makelaars te hoog. Potentiële huizenkopers shoppen daarom massaal rond naar een alternatief. Lang was de keuze er één uit twee kwaden: zelf je huis kopen of verkopen of toch maar die hoge makelaarskosten betalen.

Vanaf nu is er een alternatief: Hypodomus, een landelijke makelaars- en hypotheekketen met een frisse aanpak. Na een vliegende start in Rotterdam, zijn nu ook winkels in 's-Hertogenbosch en Tilburg geopend.

40% van de huiseigenaren vindt makelaarskosten te hoog en zoekt alternatief

De klant heeft bij Hypodomus zelf de touwtjes in handen. Bij belangrijke vragen kan de huiseigenaar terugvallen op de ervaring van de makelaar met kennis van de Bossche woningmarkt. Voor het vaste bedrag van 995 euro (inclusief BTW) kunnen huizenbezitters hun huis verkopen. Monique Hofland, makelaar Hypodomus, doet de waardebepaling, zet het huis te koop op Funda en doet de onderhandelingen. De klant heeft het voordeel van een NVM-makelaar en de persoonlijke service van Monique. En dat voor een vast en aantrekkelijk tarief. Zelf aanmodderen op internet is verleden tijd, net als het teveel betalen voor makelaarsdiensten.

Monique Hofland: "Recent onafhankelijk onderzoek wijst uit dat bijna 40 procent van de huiseigenaren de makelaarskosten te hoog vinden en een alternatief zoeken. Dat is ook geen wonder met de huidige hoge huizenprijzen. Als moderne makelaar spelen wij in op de behoeften van de consument door de bijkomende kosten te beperken."

Ook bij het kopen van een huis kun je in 's-Hertogenbosch voordelig uit zijn. Je kan kiezen uit verschillende diensten, zoals gratis advies voor een goed openingsbod bij de onderhandeling. Heb je een huis gezien dan is er de BezichtigingService. Voor 349 euro krijg je een uitgebreide bezichtigingrapportage, de waarde van het huis en een advies voor het openingsbod. Uiteraard doet de Hypodomus makelaar naar wens ook de onderhandelingen. Daarmee ben je voordeliger uit en profiteer je tegelijk van de kwaliteit en kennis van een NVM-makelaar.

Hypodomus hypotheek in top 3 hypotheekrente

Delta Lloyd heeft in samenwerking met Hypodomus speciale hypotheekvarianten ontwikkeld die maximale zekerheid bieden en een hypotheekrente die tot 0,3% lager is dan bij andere banken.

Marcel Krop, Erkend Hypotheekadviseur van de winkel in 's-Hertogenbosch: "Door deze samenwerking hebben we werkelijk alle hypotheekvormen met unieke hypotheektarieven voor 's-Hertogenbosch. Door de nauwe samenwerking met onze makelaar kunnen we klanten ook veel zorg en stress uit handen nemen. Door de korte lijnen met onze hypotheekverstrekker besparen we onze klanten bovendien een hoop stress. We kunnen de klant namelijk direct de zekerheid geven of een huis binnen haar of zijn financiële mogelijkheden ligt. "

Nog voor de formele opening op 28 oktober heeft zich al een groot aantal enthousiaste klanten aangemeld bij de Hypodomus winkel.