Gemeente Almelo

Daan en Frank koken het best

9 oktober 2008 - Daan Nijkamp en Frank van Loo zijn de winnaars van de kookwedstrijd, donderdag tijdens het 1001 Smakenfestival op de markt.

Koken is proeven
Koken is proeven

In samenwerking met de opleiding Horeca van het ROC van Twente in Almelo en de Twentse Aak (de Alliantie van Ambachtelijke Koks) maken deden zes koppels van twee studenten in een kookwedstrijd hun best op het beste gerecht. Het thema was fusion. De jury onder leiding van RTV Oost-kok Thea Kroese kende de tweede prijs toe aan Alexander Stremmelaar en kay Stevense. De derde prijs ging naar Vincent Croce en Chantal Keizer. Er was veel publiek, ook vanwege het mooie weer, dat de hele dag gratis kon proeven van alle -al dan niet exotische- producten die zijn te vinden op de Almelose markt.

Uitdelen

Zaterdag 11 oktober maken Almeloërs van Marokkaanse afkomst couscous die ze uitdelen aan het publiek. Ook op de zaterdagmarkt nodigen verkopers van etenswaar de bezoekers uit hun producten te proeven.

Het 1001 Smakenfestival is onderdeel van Oktober Marktmaand. Die heeft als motto De Almelose Weekmarkten smaken naar meer!