Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Jaarprogramma Milieu en Duurzaamheid 2009 gereed

9 oktober 2008
Het dagelijks bestuur heeft voor 2009 een Jaarprogramma Milieu en Duurzaamheid opgesteld, gebaseerd op het Milieubeleidsplan 2008-2010.

Het komende jaar worden veel activiteiten voortgezet en nieuwe initiatieven ontwikkeld. Zo blijft het stadsdeel hard werken aan een gezonde lucht en het verlagen van de CO2-emissie, de twee belangrijkste thema's van het milieubeleid. De andere thema's zijn geluid, duurzaam consumeren en produceren, groen en water.

Daarnaast beschrijft het Jaarprogramma hoe het stadsdeel zijn wettelijk verplichte milieutaken (zoals het inzamelen van huishoudelijk afval) uitvoert en de Wet Milieubeheer bij bedrijven handhaaft.

Het stadsdeel staat er bij de uitvoering van al deze taken niet alleen voor. Op vele vlakken wordt samengewerkt met de centrale diensten en andere stadsdelen. En ook bewoners, ondernemers en bezoekers van het stadsdeel worden betrokken bij het realiseren van een schoon, gezond, leefbaar en duurzaam stadsdeel.

Het Jaarprogramma wordt op 28 oktober besproken in de raadscommissie Openbare Ruimte en Economie en op 10 november 2009 ter vaststelling in de vergadering van de deelraad.
Reageer