Ingezonden persbericht

BackupAgent tekent SaaS-distributieovereenkomst in Zweden

Delft / Stockholm, 9 oktober 2008 ¨D BackupAgent, d¨¦ toonaangevende aanbieder van online backup-diensten, heeft een distributieovereenkomst getekend met het Zweedse Smarthost. Dit bedrijf gaat het BackupAgent-portfolio op Software-as-a-Service-basis (SaaS) aanbieden aan zijn grote netwerk van kanaalpartners in Zweden en daarbuiten. Smarthost is een van de meest innovatieve SaaS-leveranciers ter wereld.

Leverancier Smarthost biedt ¡®white label¡¯ SaaS-diensten aan resellers, Value-Added Resellers (VAR¡¯s), Internet Service Providers (ISP¡¯s) en hostingbedrijven. Elke partner kan individueel het ontwerp, de diensten en het totale aanbod naar eigen inzicht aanpassen aan de wensen van zijn klanten. Smarthost heeft op dit moment al Microsoft Exchange en Microsoft SharePoint in zijn portfolio van ¡®white label¡¯ SaaS-diensten. Smarthost voegt daar nu de online backup- en recovery-oplossing van BackupAgent aan toe.

¡°We zijn zeer blij met BackupAgent als onze nieuwe partner¡±, zegt Michael Wicander, CEO van Smarthost. ¡°Wij beschikken over unieke marktkennis en kunnen met deze nieuwe dienst nog meer oplossingen op maat leveren. We kunnen met het BackupAgent-aanbod bestaande en nieuwe klanten schaalbare en betrouwbare backup- en recovery-oplossingen bieden. Dit aanbod past perfect in ons groeiende portfolio van SaaS-diensten.¡±

¡°Smarthost is een zeer snelgroeiend bedrijf met een unieke SaaS-propositie¡±, zegt Edward van der Jagt, Director Sales bij BackupAgent. ¡°We zijn heel trots op deze overeenkomst. Door de krachten te bundelen, zijn we in staat de markt een krachtige en betrouwbare oplossing te bieden voor het veilig archiveren van bedrijfskritische informatie. We zien ernaar uit samen met Smarthost de Scandinavische en andere markten te veroveren.¡±

####
Over Smarthost
Smarthost Sweden AB is opgericht in 2004. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm, Zweden, en beschikt over vestigingen in andere Scandinavische landen. Op dit moment breidt Smarthost het aantal vestigingen verder uit binnen EMEA. Het Zweedse bedrijf is een toonaangevende SaaS-leverancier. Het zorgt voor effectieve probleemoplossing waardoor partners in staat zijn de snelgroeiende SaaS-markt te betreden. Dit doet het bedrijf zonder de focus op kernactiviteiten te verliezen. Smarthost-partners zijn actief op het gebied van retail, e-tail, telecom en andere professionele digitale diensten. Smarthost biedt softwarebedrijven en serviceproviders een kosteneffectieve en eenvoudige manier om snel nieuwe partners en markten te bereiken.

Over BackupAgent
Het van oorsprong Nederlandse bedrijf BackupAgent is enkele jaren geleden opgericht en in de afgelopen periode uitgegroeid tot een professionele, internationale organisatie. BackupAgent levert een kant-en-klare oplossing voor automatische online en lokale backup en recovery van bedrijfsdata. Het management van BackupAgent is een combinatie van Delftse innovatie- en IT-veteranen. Backup is een vertrouwensproduct en volgens BackupAgent geldt dat net zo goed voor de organisatie achter de oplossing. Om die reden zijn ondersteuning en service voor BackupAgent even belangrijk als productkwaliteit. Dit uit zich bijvoorbeeld in installatie- en onderhoudsservices door gespecialiseerde technici na aanschaf. Maar ook in de mogelijkheid van dagelijkse monitoring van backups. Voor meer informatie: www.backupagent.com.