Ingezonden persbericht

Elephant Talk sluit contract met T-Mobile Nederland

Schiphol, 9 oktober 2008 ­ Elephant Talk Communications, Inc. (OTCBB: ETAK) maakt bekend dat het een contract heeft gesloten met T-Mobile Nederland B.V. Het contract voorziet erin dat Elephant Talk Mobile Virtual Network Operators (MVNO's) in Nederland in staat gaat stellen spraak- en datadiensten via het mobiele netwerk van T-Mobile aan te bieden. De overeenkomst omvat de inzet en het gebruik van een volledig 2G- en 3G-netwerk.
Steven van der Velden, CEO van Elephant Talk: "Wij zijn erg trots, want door deze overeenkomst met T-Mobile kunnen we onze diensten direct als een complete Mobile Virtual Network Enabler aanbieden aan de MVNO-markt in Nederland. De eerste MVNO is al van start gegaan en naar verwachting zullen we op korte termijn contracten afsluiten met verschillende andere MVNO's. Dit is een belangrijke mijlpaal in onze strategie om een grote speler te worden in de wereldwijde MVNO enabler-markt. De enorme flexibiliteit en compleetheid van onze oplossing maakt het mogelijk om een nieuw MVNO-project binnen enkele weken van start te laten gaan. Zo zijn de barrières voor starters aanzienlijk teruggedrongen."
Martin Zuurbier, CTO/COO van Elephant Talk, wijst op het belang van het bieden van een compleet portfolio van diensten aan MVNO's: "Het portfolio van Elephant Talk loopt van netwerk tot en met CRM en billing, zodat klanten zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten: het werven en behouden van klanten in hun marktsegmenten. We zien een nieuw bedrijfsmodel dat veel verder gaat dan de traditionele spraak- en berichtendiensten, en dat de markt kan veranderen. Dit model maakt gebruik van de meest geavanceerde data- en convergentiediensten. Deze trend is al zichtbaar in de Nederlandse markt, die wellicht de meest ontwikkelde en competitieve is van Europa. We verwachten dat deze trend zich doorzet en zich wereldwijd gaat manifesteren naarmate de markt volwassen wordt."
Elephant Talk integreert de noodzakelijke netwerken en IT-technologieën die voorzien in geconvergeerde, gepersonaliseerde en branded services voor MVNO's. Dat doet het bedrijf door het samenstellen van een mix van goed afgestemde, klantgerichte pakketten die zo zorgen voor een optimale Average Revenue per User (ARPU).
Bart Weijermars, Marketing Director bij T-Mobile Nederland: "Om succesvol te zijn in marktsegmenten als de bankwereld en de mediawereld, bij specifieke bevolkingsgroepen en grote bedrijven of communities, moeten MVNO's zich realiseren dat ze meer moeten bieden dan alleen voordelige spraakdiensten. Om nieuwe klanten te werven en te behouden, moeten zij innovatieve producten bieden, die passen bij hun abonnees. Door de inzet van het uitstekende 2G- en 3G-netwerk van T-Mobile stellen we Elephant Talk in staat zijn klanten een geïntegreerde set van diensten te leveren, waarmee het bedrijf succesvol kan zijn. Tegelijkertijd verwachten we dat het partnership met Elephant Talk voor extra verkeer op ons netwerk zal zorgen."

***
Over Elephant Talk
Elephant Talk Communications, Inc. (OTC BB: ETAK) is een Internationale telecom- en netwerkoperator voor vaste en mobiele netwerken. Het bedrijf faciliteert de wereldwijde distributie van content- en telecommunicatiediensten. Elephant Talk is gevestigd in de VS, maar opereert internationaal vanuit vestigingen in diverse landen en op basis van interconnecties met leidende telecombedrijven wereldwijd. Elephant Talk beschikt over een eigen infrastructuur die het als outsourcingpartner exploiteert op basis van zijn eigen Intelligent Network (IN), CRM en Billing-platform. Onder andere in Europa concentreert het bedrijf zich op zijn activiteiten als Mobile Virtual Network Enabler. De producten en diensten van Elephant Talk omvatten verder
Carrier (Pre-)Select-services, Premium Rate-services, VoIP, Wi-Fi, streaming, media & content en hoogwaardige oplossingen voor prijsbepaling, tariefberekening en billing.
Voor meer informatie: www.elephanttalk.com

Over T-Mobile
T-Mobile Nederland rapporteerde per 1 juli 2008 een omzet van 863 miljoen euro voor het eerste
halfjaar van 2008. T-Mobile bedient 5,3 miljoen klanten in Nederland (per 1 juli 2008). T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. In Nederland beschikt T-Mobile over een zeer modern mobiel netwerk voor spraak- en datadiensten en een uitgebreid netwerk van HotSpot-locaties, waar gebruikers de beschikking hebben over een zeer snelle mobiele internetverbinding. T-Mobile Netherlands is onderdeel van T-Mobile International, een van de leidende mobiele communicatie ondernemingen in de wereld.

Als onderdeel van Deutsche Telekom concentreert T-Mobile zich op de meest dynamische markten in Europa en de Verenigde Staten. De dochterondernemingen van Deutsche Telekom leveren aan het begin van juli 2008 mobiele diensten aan meer dan 125 miljoen klanten. Zij doen dit via een gemeenschappelijk platform gebaseerd op GSM, 's werelds meest succesvolle digitale draadloze standaard. T-Mobile is de enige mobiele communicatie aanbieder ter wereld met naadloze transatlantische dienstverlening.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht