Ingezonden persbericht

Elsevier: Utrecht heeft beste universiteit

Amsterdam, 9 oktober 2008 - Uit de jaarlijkse Elsevier Faculty Rating van Elsevier THEMA komt de Universiteit Utrecht als beste universiteit uit de bus.

Voor de elfde keer publiceert Elsevier THEMA Studeren de Elsevier Faculty Rating in samenwerking met bureau ResearchNed in Nijmegen. Bijna 2.000 hoogleraren en universitair hoofddocenten deden mee aan het onderzoek en wezen de beste opleiding aan op hun vakgebied.

De Universiteit Utrecht komt als de beste brede, klassieke universiteit uit de bus. Bij de technische universiteiten staat Eindhoven bovenaan. De Universiteit van Tilburg wint bij de kleinere specialistische universiteiten. Bij de grote universiteiten eindigt de Vrije Universiteit Amsterdam onderaan.

Hoogleraren en hoofddocenten beoordeelden de opleiding op hun vakgebied aan de hand van vier criteria: de kwaliteit van de bacheloropleiding, het aanbod aan masteropleidingen, de kwaliteit van de docenten en de kwaliteit van het wetenschappelijk onderzoek. De ondervraagden mochten geen stem uitbrengen op hun eigen instelling. De Elsevier Faculty Rating is voor de elfde keer uitgevoerd. Ook in 2006 en 2007 was Utrecht de beste universiteit.

NOOT VOOR DE REDACTIE: