AZ-voorzitter opent nieuwe polikliniek interne geneeskunde MCA

'Welkom in ons ziekenhuis, mevrouw. Mogen wij u de weg wijzen?'. Drie lakeien heetten dinsdagmiddag 7 oktober patiënten en bezoekers welkom bij de hoofdingang. Gastvrijheid en service stonden centraal, vanwege de officiële opening later die middag van de nieuwe, multifunctionele polikliniek interne geneeskunde, maag-, darm- en leverziekten en de functie- en endoscopieafdeling. Bij de opzet en inrichting van de nieuwe polikliniek zijn gastvrijheid en service belangrijke uitgangspunten geweest.

minisymposium
De middag startte met een minisymposium, met magisch realisme als rode draad, over recente ontwikkelingen binnen de interne geneeskunde en maag-, darm- en leverziekten. AZ-voorzitter Dirk Scheringa opende aansluitend op feestelijke wijze de nieuwe polikliniek. Scheringa zocht in zijn speech de overeenkomsten tussen de schilderkunst en de genees'kunst'. Voor de opening stapt hij een magisch realistisch 'schilderij' binnen, waarmee de polikliniek officieel is geopend. "Ik vind het geweldig dat ik deze nieuwe polikliniek mag openen", aldus Scheringa.

gastvrijheid
In de nieuwe polikliniek worden patiënten in een prettige ruimte geholpen. De inrichting is zodanig dat er nog beter multidisciplinair kan worden samengewerkt. Dit vertaalt zich in efficiëntere samenwerking en betere afstemming en dit komt de patiënt ten goede. Ook is volop aandacht besteed aan de keuze van meubilair, kleurgebruik en decoratie. De polikliniek is op 22 september jl. in gebruik genomen door de specialismen interne geneeskunde, maag-, darm- en leverziekten, functieafdeling en afdeling endoscopie.

tweede multifunctionele polikliniek
De polikliniek interne geneeskunde is de tweede multifunctionele polikliniek in het MCA. In 2007 opende het ziekenhuis zijn eerste, voor de specialismen orthopedie en chirurgie. Met de opening van zijn tweede multifunctionele polikliniek garandeert het MCA ook in de toekomst optimale zorg.