Ingezonden persbericht

Oneworld wint Innovation Award 2008

9 oktober 2008: De mondiaal toonaangevende luchtvaartalliantie oneworld heeft gisteren op de MICE & Business Travel Fair de Innovation Award gewonnen met zijn Travel Stations. De Travel Stations, informatiezuilen die op de vliegvelden van Amsterdam, Brussel, Milaan Linate en Malpensa te vinden zijn, maken onderdeel uit van de campagne gericht op het vergoten van de bekendheid van de alliantie.

De Innovation Award wordt uitgereikt aan een bedrijf dat het afgelopen jaar de meest innoverende ontwikkelingen heeft ontwikkeld binnen de Meeting, Incentives, Conferences en Exihibitions (MICE) branche. Mairead Ryan, Market Development Manager Benelux en Duitsland, heeft namens de oneworld alliantie de prijs in ontvangst genomen.

De Travel Stations hebben een aantrekkelijk, gebruiksvriendelijke en interactieve design met touch-screen technologie, net zoals de Apple iPhone. Ze bieden reizigers handige reisgerelateerde en lifestyle informatie aan. Bijvoorbeeld handige informatie over het oneworld netwerk, bestemmingen, maar ook taalgidsen. Deze informatie kan gratis gedownload worden op eigen smartphones, laptops of andere apparaten.

De informatie is samengesteld in samenwerking met de toonaangevende reisgids Lonely Planet en omvat handige tips en informatie over hotels, restaurants, bezienswaardigheden en hoe zaken te doen. Dit voor 's werelds 28 populairste bestemmingen, die allemaal te bereiken zijn via het oneworld netwerk.

Mairead Ryan zegt over de MICE Innovation Award 2008: "oneworld probeert altijd op innovatieve wijze met de deelnemende luchtvaartmaatschappijen mee te denken om de reis voor hun passagiers zo aantrekkelijk en plezierig mogelijk te maken. Ik denk dan ook dat we hierin met de Travel Stations goed geslaagd zijn. We hadden dit natuurlijk nooit kunnen doen zonder de samenwerking met Lonely Planet die de informatie heeft aangedragen."

Noot aan de redactie:
videobeelden van de Travel Stations kunt u bezichtigen op: http://www.oneworld.com/travelstations/netherlands.
Hoge resolutiebeelden kunt u downloaden via:
www.oneworld.com/ow/news-and-information/gallery/list?categoryID=4&subCategoryID=28

Over oneworld

oneworld overkoepelt een aantal van de grootste en beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malév Hungarian Airlines, Qantas en Royal Jordanian, plus ongeveer 20 dochtermaatschappijen zoals American Eagle, het Zuid-Afrikaanse Comair, Dragonair, LAN Argentina, LAN Ecuador en LAN Peru. Mexicana wordt lid in 2009 en haar dochteronderneming Click Mexicana wordt een affiliate lid.

Deze luchtvaartmaatschappijen:

· Bedienen samen bijna 700 luchthavens in bijna 150 landen, met meer dan 9000 vluchten per dag.

· Hebben bijna 550 luchthavenlounges voor luxeklanten.

· Vervoeren ongeveer 320 miljoen passagiers per jaar.

· Stellen 250.000 mensen tewerk.

· Beheren bijna 2500 vliegtuigen.

· Generen jaarlijks meer dan 100 miljard dollar aan inkomsten.

oneworld is de enige alliantie met leden uit Zuid-Afrika, het Midden-Oosten en Australië.

Dankzij de alliantie kunnen deze luchtvaartmaatschappijen hun klanten meer service en voordelen bieden dan ze dat afzonderlijk zouden kunnen. Dit houdt onder andere in dat klanten de beschikking hebben over een groter routenetwerk, betere mogelijkheden hebben om frequent-flyermijlen en -punten te verdienen en te verzilveren binnen het gehele netwerk van oneworld en gebruik kunnen maken van meer lounges op de luchthavens.

oneworld haalde op de 2007 World Travel Awards voor het vijfde opeenvolgende jaar de titel van 's werelds meest vooraanstaande luchtvaartalliantie binnen.