NOVA
Vanvaond in NOVA: Icesave-gedupeerden vol angst, twijfels en vragen

Nederlandse spaarders van de IJslandse bank Icesave mogen niet maandenlang in onzekerheid zitten over hun geld. Dat heeft minister Wouter Bos van Financiën duidelijk gemaakt in de Tweede Kamer.

Via De Nederlandsche Bank en via juridische en diplomatieke weg voert Nederland de druk op IJsland op: de Nederlandse ambassadeur in IJsland is op pad en ook premier Balkenende en minister Verhagen boren hun contacten met IJsland aan.

Daarnaast zijn er volgens Bos advocaten aan het werk gezet. Hij wees erop dat Nederland tot de "zwaarste juridische consequenties" bereid is.

In NOVA uitgebreid aandacht voor de angst, twijfels en vragen van de gedupeerden, in de studio een gesprek met bijzonder hoogleraar Bank- en effectenbedrijf aan de Universiteit van Amsterdam Dolf van den Brink, en vanuit Den Haag politieke reacties.

Verder vanaf vandaag aandacht voor de 'paniekbarometer', een graadmeter voor de mate van paniek en de daarbij behorende aandelenkoersen. De 'paniekbarometer' wordt dagelijks gepubliceerd op NOVAtv.nl.

Bekijk ook de special: http://nps.dmd.omroep.nl/x/c/?LctdCgIhEADgq.TUo9JuQj8MHWAPEYPOtgPuKI5ptzeI3r.Pwzx2mE6TGwWcmy9jg63WfLO2924kNazNSLQsgT7Gr.sjCkg84p7v61sJfeUkoJk8Y1TTUioZXyz4IyGpMpUnBzhfR4ClUGCqvrCyHv7rCwr42 Kredietcrisis

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht