Partnership Uphantis en Enterprise Horizons

Voor optimalisatie van SAP Business Intelligence omgevingen

Ede, 9 oktober 2008 - Om de performance binnen SAP Business Intelligence omgevingen snel te optimaliseren is Uphantis een partnership aangegaan met het Amerikaanse Enterprise Horizons. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve analytische oplossingen voor het SAP Business Intelligence (BI) platform. Uphantis is nu de exclusieve distributeur voor de Benelux van de tools van Enterprise Horizons en kan deze ook elders in Europa verkopen.

Voor de Analytical Business Modeler (ABM) bestaat inmiddels in de praktijk grote belangstelling. Hierin is veel kennis ondergebracht van de performance problematiek, alsook SAP Best Practices. Dit wordt voortdurend aangevuld, zowel met ervaringen uit de praktijk als met updates van de Best Practices. Hiermee kan steeds op basis van de actuele stand van zaken worden gewerkt.

"Al enige tijd is Uphantis een betrouwbare partner van ons die kwaliteit duidelijk merkbaar hoog in het vaandel heeft. Met de inzet van de ABM-tool doet Uphantis wat ze claimen: het toepassen van informatietechnologie. Uphantis heeft met deze supernieuwe en krachtige tool in korte tijd ons IT landschap doorgelicht, ons geadviseerd en ons geassisteerd met de verbeterpunten. Naast de scanmogelijkheden zal deze tool ons ook helpen de doorlooptijd van toekomstige projecten te bekorten, waardoor deze goedkoper zullen zijn", zegt Edwin van de Pavert, Functional Consultant Business Information van Teijin Aramid, een internationale onderneming die wereldwijd aramidegarens, -vezels en -pulp levert onder de handelsnamen Twaron, Technora, Sulfron en Teijinconex.

Uphantis brengt de tool op twee manieren naar de markt. Allereerst kunnen klanten deze aanschaffen en zelf in gebruik nemen voor het optimaliseren van de performance. Uphantis zet deze ook tool in in de BI dienstverlening, zoals in de BI Rapid Scan service. Deze service brengt binnen vijf dagen een Business Intelligence omgeving in kaart. Het resultaat is een rapport met zaken die verbeterd kunnen worden, waaronder de prestaties.

De Analytical Business Modeler (ABM) is een visuele BI ontwikkelstudio voor het ontwikkelen, optimaliseren en onderhouden van SAP BI systemen. Met ABM kunnen performance knelpunten binnen SAP BI omgevingen in kaart worden gebracht. De tool verzorgt ook het zogeheten landscape management. Dat wil zeggen dat, indien er verschillen optreden tussen de BI objecten op de systemen die voor de verschillende fasen worden gebruikt (ontwikkeling, acceptatie, productie), deze kunnen worden gedetecteerd. Deze verschillen kunnen bijvoorbeeld optreden wanneer in de productieomgeving handmatig aanpassingen worden doorgevoerd. Hierdoor loopt de omgeving niet meer in de pas met de ontwikkelomgeving, met alle problemen van dien.

Over Enterprise Horizons

Enterprise Horizons is een Amerikaans bedrijf, dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve analytische oplossingen voor het SAP BI platform voor verschillende sectoren, waaronder nutsbedrijven, olie- en gasmaatschappijen, de farmaceutische industrie en producenten van consumentengoederen. Het bedrijf heeft twee producten: Analytical Business Modeller en Multifunctional Adaptation Geo Informative MAshups (MAGMA). Het is een visuele BI ontwikkelstudio voor het ontwikkelen, optimaliseren en onderhouden van SAP BI systemen. MAGMA is een krachtige applicatie voor locatiegebaseerde analyses en draait op SAP BI systemen en SOA platforms. De producten zijn onder andere geïmplementeerd bij Johnson & Johnson, Black & Decker, Novartis, L'Oréal en Pioneer.

Over Teijin Groep

Teijin Aramid maakt onderdeel uit van de Teijin Groep. Teijin is een mondiaal technologiebedrijf dat aan de beurzen van Tokio en Osaka is genoteerd. Er zijn vijf belangrijke bedrijfsonderdelen: synthetische vezels, films en kunststoffen, farmaceutica en gezondheidsproducten, groot- en detailhandel en IT en nieuwe producten. Teijin committeert zich sterk aan high-performance vezels zoals aramide. Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft de hoogste prioriteit binnen Teijin. Wereldwijd heeft Teijin circa 19.000 werknemers in dienst. De geconsolideerde omzet bedraagt 8,5 miljard US Dollar. Voor meer informatie kijk op www.teijinaramid.com

Over Uphantis

Uphantis is als ICT dienstverlener een expert in de toepassing van geavanceerde informatie technologieën en methodes voor het integreren en stroomlijnen van bedrijfsprocessen binnen middelgrote en grote organisaties. Tot het leveringspakket behoren managementconsultancy, projectconsultancy, organisatie & beheer en producten voor de integratie van bedrijfsprocessen, dit alles inclusief de technische realisatie. Uphantis bestaat sinds 2005 en opereert met op dit moment ruim 240 medewerkers vanuit vestigingen in Amsterdam, Diemen, Ede, 's-Hertogenbosch en Maastricht. www.uphantis.com