Ingezonden persbericht

Peter Vogelzang nieuwe Voorzitter van Raad van Commissarissen Eredivisie

MAARSBERGEN - Vandaag is Peter Vogelzang benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Eredivisie. Zijn aanstelling werd besloten tijdens de Algemene Vergadering van Vennoten van de Eredivisie waarin hij unaniem werd gekozen. Peter Vogelzang zal per direct in functie treden als Voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Eredivisie CV. Vogelzang volgt hiermee Michael van Praag op, die recent tot Bondsvoorzitter van de KNVB is gekozen. Arie van Eijden, Algemeen Directeur Ajax en Hans van Delft, voormalig Voorzitter N.E.C. werden beiden herbenoemd als Commissaris.

Alex Tielbeke, Directeur Eredivisie: 'Met de aanstelling van Peter Vogelzang, heeft de Eredivisie CV een gedegen bestuurder in haar midden gehaald. Tijdens de verschillende posities die Vogelzang tijdens zijn loopbaan bekleedde kwamen telkens zijn sterke leidinggevende kwaliteiten naar voren. Dat gegeven in combinatie met de sporen die hij reeds verdiende in de sportwereld maakt Vogelzang de juiste man op de juiste plaats.'

Peter Vogelzang ziet het als eer om een bijdrage te leveren in de meest aansprekende competitie van Nederland: 'Het is een jongensdroom om beroepshalve zo nauw betrokken te zijn bij de Nederlandse competitie. Michael van Praag heeft de rol van voorzitter op onnavolgbare wijze vertolkt. Aan mij de uitdaging om dat te evenaren.'

De kwaliteiten van Vogelzang kwamen onder meer tot uiting tijdens zijn rol als korpschef van de Regio politie Utrecht en als voorzitter van de Raad van Hoofdcommissarissen. Maar zijn ruime bestuurlijke ervaring strekt zich ook uit tot de sportwereld, waarbinnen Vogelzang de afgelopen jaren met verve een aantal toonaangevende rollen op zich nam. Zo was hij lid van de Raad van Toezicht van de KNVB en Interim Manager bij Feyenoord alwaar hij recent verantwoordelijk was voor een vernieuwing van de Organisatiestructuur. Vogelzang was bovendien bestuurder binnen het NOC*NSF. In 2004 was hij Chef de Mission van het Nederlands Olympisch team. Als leider van de onderzoekscommissie in de zaak Rasmussen dwong Vogelzang veel respect af. Al sinds zijn jeugd heeft Peter Vogelzang een voorliefde voor voetbal. Als voetballer en bestuurder is hij al geruime tijd verbonden aan USV Elinkwijk.

Over Eredivisie CV

De Eredivisie CV is de media- en marketingorganisatie van en voor de 18 Eredivisieclubs. Bijna 50 jaar staat de Eredivisie voor topvoetbal in Nederland. Het Nederlandse voetbal valt wereldwijd op door de resultaten en de aantrekkelijke manier van voetballen.