VSNU

Vooraankondiging Themadagen 9 en 31 oktober

VSNU-themadagen 'Werken aan Studiesucces'
Succesvolle projecten uitgelicht

Faculteiten en opleidingen spannen zich in om studenten het maximale uit hun bachelorstudie te laten halen. Op verschillende fronten werken docenten, onderwijsdirecteuren en studenten samen om dit voor elkaar te krijgen. Tijdens twee VSNU-themadagen in oktober presenteren de universiteiten een aantal inspirerende en succesvolle voorbeeldprojecten.

Meer samenwerking met het vwo, bijspijkercursussen of matchingsgesprekken zorgen ervoor dat de aansluiting voor studenten van vwo naar wo verbetert. Grootschalige opleidingen organiseren kleinschalig onderwijs om de motivatie en de binding van studenten aan de opleiding te versterken. Universiteiten die ervaring hebben met dit soort eerstejaarsprojecten gaan graag met u in discussie op 31 oktober in Nijmegen.

In het tweede en derde bachelorjaar krijgen studenten de kans om zich te verbreden via minors en kunnen ze meedoen aan honoursprogramma's, onderzoeksprogramma's of uitdagende studentenprojecten. Dit vraagt ook meer van docenten. Universiteiten hebben hun onderwijstaak en de professionalisering van docenten steeds hoger op de agenda. Op 9 oktober in Delft laten verschillende opleidingen zien hoe zij uitdagend onderwijs vormgeven.

Voor studiesucces bestaat geen vast recept, wel zien we steeds beter wat werkt en wat niet. Tijdens de regiodagen over studiesucces in 2007 lieten universiteiten over de volle breedte zien wat zij doen om studiesucces te vergroten. Dit jaar zoeken we verdieping door verspreid over twee dagen 16 succesvolle projecten te belichten en te bediscussiëren. Samen werken we aan studiesucces.

Themadag 9 oktober 2008
Locatie: &nbspTechnische Universiteit Delft Tijd: &nbsp10.00 - 16.00 uur
Thema's: &nbspGedifferentieerd en uitdagend onderwijs en docentenprofessionalisering

Aanmelden
Programma 9 oktober
Programma 31 oktober