Gemeente Dronten


Landelijke Banenmarkt 2008

Op donderdag 9 oktober 2008 organiseren CWI, UWV en de gemeente de zesde editie van de Landelijke Banenmarkt. Deze banenmarkt, met dit jaar als thema Laat jezelf zien, is het grootste banenevenement in Nederland met een aanbod van meer dan 100.000 vacatures.

Iedere werkzoekende, van herintreder tot positieverbeteraar en van starter tot 45-plusser, is welkom. In Noordoost Flevoland wordt de Landelijke Banenmarkt gehouden in het gemeentehuis aan het Harmen Visserplein in Emmeloord. De deuren zijn geopend van 14.00 tot 20.00 uur en de toegang is gratis. Wethouder Twan van Meijel van de gemeente Noordoostpolder opent de banenmarkt officieel om 14.00 uur.

Tijdens de banenmarkt in Emmeloord kunnen werkzoekenden kennismaken met ruim 20 werkgevers. Er zijn vacatures in alle sectoren en op elk niveau. Wie informatie zoekt over de combinatie leren en werken, opleidingsmogelijkheden of inzicht wil krijgen in eigen kwaliteiten is op de banenmarkt aan het goede adres. Werkzoekenden wordt de mogelijkheid geboden om competentietesten te maken.

Metamorfose
Op de banenmarkt vindt in aansluiting op het thema Laat jezelf zien een metamorfose plaats, verzorgd door de The Color & Style Company uit Emmeloord. Het is niet altijd eenvoudig om te weten in welke kleding men het best tot zijn recht komt tijdens het solliciteren. Het zijn vaak de kleine details die iemand tot een persoonlijkheid maken. Tijdens de banenmarkt wordt in een presentatie laten zien welke kleuren en kleding de persoonlijkheid van deze werkzoekende onderstreept. Als bezoeker maakt men kans op een waardebon voor een gratis kleur- of stijladvies.

De Landelijke Banenmarkt is een uitgelezen kans om direct in contact te komen met veel werkgevers. Zeker als het al een tijd niet is gelukt om een baan te vinden, kan een persoonlijk gesprek in een informele sfeer werkzoekenden een stap dichter bij werk brengen.

Locatie
De Landelijke Banenmarkt vindt plaats op donderdag 9 oktober van 14.00 tot 20.00 uur op bijna honderd vestigingen van CWI, UWV en gemeenten in Nederland. In Noordoost Flevoland bundelen het CWI, het UWV en de gemeenten Dronten, Urk en Noordoostpolder samen hun krachten en wordt de banenmarkt gehouden in het gemeentehuis aan het Harmen Visserplein
1 in Emmeloord. Voor een overzicht van alle locaties en voor meer informatie over de lokale activiteiten biedt de website www.werk.nl uitkomst.

Publicatiedatum 25 september 2008