Ziekenhuisgroep Twente


Informatieavond over prostaataandoeningen

(29-09-2008)

ZGT organiseert in samenwerking met Stichting Contactgroep Prostaatkanker in
ZGT Almelo een informatieavond over prostaataandoeningen. Doel van deze avond is het geven van informatie en het beantwoorden van vragen over prostaataandoeningen. De avond is georganiseerd door Stichting Contactgroep Prostaatkanker en polikliniek urologie en is voor alle patiënten, familieleden en andere belangstellenden.

Waar en wanneer
Datum: donderdag 9 oktober 2008
Zaal open: 19.30 uur
Locatie: ZGT Almelo, Zilvermeeuw 1, Almelo, Twentezaal.

Programma

* 19.45 uur Opening door dhr. H.J. Wassink
* 19.50 uur Lezing door urologen dhr. G.J. Molijn en dhr. J.H. Roelink over:
De prostaat, anatomie; Wat is je prostaat, wat doet je prostaat en welke problemen kan hij je geven?
Goedaardige prostaat vergroting; Wat houdt dit in en wat zijn de behandelmogelijkheden? Prostaatkanker; Wat houdt dit in en wat zijn de behandelmogelijkheden?

* 20.50 uur Pauze

* 21.15 uur Presentatie Stichting Contactgroep Prostaatkanker
* 21.30 uur Mogelijkheid tot het stellen van vragen
* 21.45 uur Einde

Aanmelding via e-mail InfoService@zgt.nl of telefoon (0546) 69 30 03 (op werkdagen)

Aanmelding kan tot en met maandag 6 oktober a.s. De toegang is gratis.
---

Herdenkingsbijeenkomst in ZGT Hengelo (29-09-2008)

Als een kind overlijdtâ¦..

Voor nabestaanden van een kind dat is overleden tijdens of na een opname in het ziekenhuis organiseren medewerkers van de kraam- en kinderafdeling samen met de Geestelijke Verzorging van ZGT Hengelo een herdenkingsbijeenkomst. Deze wordt gehouden op zaterdag 11 oktober 2008, van 14.30 uur tot 16.30 uur in de Albert Schweitzerzaal van ZGT Hengelo.

Als een kind overlijdt, jouw kind, je kleinkind, je broer of zus, doet dat veel met je. Er bij stil staan, je kind gedenken, kan veel betekenen. Ook als een kindje te vroeg geboren is en vrij snel daarna overlijdt. Of als het voor of tijdens de bevalling overlijdt en dood ter wereld gebracht wordt. Ook dan kan het je goed doen hierbij stil te staan.

Wanneer je kind tijdens of na een opname in het ziekenhuis is overleden, kan het ziekenhuis daarvoor een belangrijke plek zijn. Een plek waar veel verwarrende en tegenstrijdige gevoelens beleefd zijn. Een plek die gemeden kan worden. Een plek die opnieuw bezocht mag worden, waar nog een keer de naam van je overleden kind mag klinken.

Tijdens de herdenkingsbijeenkomst ontmoeten we elkaar bij een kop koffie, thee of een glas limonade. We delen ons verdriet, de levensverhalen en verwachtingen die we hadden van onze kinderen. We zijn samen stil, luisteren naar een verhaal, steken een kaars aan voor elk kind, laten ballonnen op. Kinderen maken muziek voor ons en zingen enkele liedjes. Broers en zussen kunnen een tekening maken. Nabestaanden worden van harte uitgenodigd aan deze herdenking deel te nemen.

Voor informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met; Akke Fokje Stienstra, geestelijk verzorger, telefoon (074) 290 52 16
---


---