Ingezonden persbericht


Per boot naar Almere en slapen op de Athlon Car Lease camping

Medewerkers Athlon Car Lease zetten zich massaal in voor de Filevrijde Dag

Almere, 7 oktober 2008 - De ANWB organiseert op 9 oktober de eerste Nationale Filevrije Dag. Athlon Car Lease draagt hieraan bij met verschillende initiatieven die de files terugdringen. Onlangs schreef de leasemaatschappij al een wedstrijd uit om klanten te stimuleren na te denken over een Bereikbaar Nederland. En op woensdag 8 oktober mogen de medewerkers overnachten op de speciale Athlon Car Lease camping. Medewerkers die niet blijven overnachten, worden gestimuleerd om op 9 oktober met de fiets of trein naar het werk te gaan of zelfs per boot. Kiezen medewerkers toch voor de auto, dan worden ze verzocht om te carpoolen.

Drie klanten winnen prijs voor 'Beste filesofie van Nederland'

Om klanten en medewerkers te stimuleren na te denken over een Bereikbaar Nederland, schreef Athlon Car Lease via haar website een wedstrijd uit 'Wat is úw filesofie?'. De beste ideeën werden beloond met een Peugeot-fiets, beschikbaar gesteld door Peugeot Nederland. De winnende ideeen en de visie van Athlon Car Lease staan uitgebreid gepubliceerd op http://www.athloncarlease.com/athlon-nl/Actueel/Athlon-Car-Lease/Athlon-Car-Lease/?id_module_component=2935.
1. Reserveer het gebruik van wegcapaciteit via internet en mobiele telefoon Ingezonden door: Frans van Dijk en Cees Welten, Welten Groep
2. Lever een e-Portal voor alle leaserijders in Nederland, waarbij het mogelijk is om online een carpool 'partner' in je directe woon- en werkomgeving te kunnen vinden en afspraken te maken over carpoolen.

Ingezonden door: Walter Hazelebach, Logica


3. De herintroductie van de klassieke thuisadministratie voor vertegenwoordigers én managers

Ingezonden door: Jan Verzaal, Friesland Foods

Medewerkers van Athlon Car Lease gaan per boot naar Almere.

Vele medewerkers hebben al diverse initiatieven genomen om op 9 oktober op een alternatieve manier naar het werk te gaan zoals met de fiets of het OV. Peter Soonius, manager Business Development & Strategy gaat met een speciale rubberboot (type Tornado), beschikbaar gesteld door het Watersportverbond, vanuit Amsterdam met nog 7 collega's naar Almere varen. De tocht gaat door de Oranjesluis over het IJ en de sluis bij Almere (via Block van Knuffelen) naar het hoofdkantoor van de leasemaatschappij. De medewerkers van Athlon Car Lease kunnen donderdag vanaf 7.30 uur met behulp van een GPS tracker op het internet gevolgd worden (http://spectator.sport-track.com/spec/start.php?id=8622&raceid=16145).

.en slapen op de Athlon Car Lease camping
Marco van Dam, hoofd Logistiek, bedacht een ludiek idee dat werkelijkheid wordt. Op woensdag 8 oktober mogen de medewerkers overnachten op de Athlon Car Lease camping die speciaal voor deze gelegenheid wordt neergezet bij het hoofdkantoor in Almere. Zo hoeven zij op woensdagmiddag en donderdagochtend niet te reizen en dragen ze actief bij aan de Filevrije Dag. Collega's nemen zelf tentjes mee, maar voor diner en ontbijt wordt natuurlijk gezorgd en zij kunnen gebruik maken van de facilitaire voorzieningen van het hoofdkantoor.

Andere initiatieven van Athlon Car Lease medewerkers

Bruce van Egmond, commercieel directeur en Mathijs Dierdorp, medewerker commerciele binnendienst, gaan carpoolen met een Carver. Arjen van der Lugt, operationeel directeur en Carola Smits, manager HR, gaan ook carpoolen. Richard Sikkel, algemeen directeur van Athlon Car Lease: "De Filevrije Dag op 9 oktober is een prima manier om zichtbaar te maken wat mogelijk is. Zo zetten we een brede groep belanghebbenden aan het denken met als doel om uiteindelijk tot een ander mobiliteitsgedrag te komen. Zelf ga ik donderdag bijvoorbeeld met de trein naar het werk.", aldus Richard Sikkel. Ook heeft men de mogelijkheid vroeg of laat naar het werk te gaan doordat medewerkers de mogelijkheid hebben flexibel met hun uren om te gaan.

Over Athlon Car Lease Nederland

Athlon Car Lease is met 125.000 auto's marktleider op het gebied van autoleasing. Naast leasing biedt Athlon Car Lease verhuur aan via de eigen verhuurvloot, Rental Services. Athlon Car Lease heeft ruim 600 medewerkers in Nederland en is onderdeel van De Lage Landen International, een 100% dochter van de Rabobank. Het hoofdkantoor van Athlon Car Lease is gevestigd in Almere, maar daarnaast staan kantoren in Heerenveen, Alkmaar, Nieuwegein, Rotterdam, Rijswijk, Nijmegen en Oss. Internationaal is Athlon Car Lease actief met kantoren in Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Polen, Portugal en Spanje. Hierbuiten biedt het bedrijf leasing aan met Fleet Synergy International. Het bedrijf heeft als doel de meest klantgerichte leasemaatschappij van Nederland te zijn, en heeft kwaliteit, klanttevredenheid en regionale betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Meer informatie vindt u op www.athloncarlease.nl.

(