Provincie Zuid-Holland

Provincie Zuid-Holland doet mee aan Filevrije Dag op 9 oktober

De provincie Zuid-Holland doet mee aan de Filevrije Dag op donderdag 9 oktober aanstaande. Iedereen die gewoonlijk met de auto naar het werk komt, is opgeroepen om op die dag de auto thuis te laten. Als alternatief is er de fiets of het openbaar vervoer. Met de auto komen kan, maar dan wel buiten de spits.

Van de 2000 provinciale medewerkers, die werkzaam zijn op het provinciehuis, komen er 150 vast met de auto. 130 plaatsen zijn gereserveerd voor mensen die af en toe eens met de auto komen. De meeste medewerkers reizen dus al dagelijks met de fiets of het openbaar vervoer.

Filevrij ontbijt
Iedereen die op donderdagochtend de file mijdt door vroeg op het provinciehuis te verschijnen, kan aanschuiven bij het filevrije ontbijt. Secretaresses zijn geïnstrueerd die dag geen afspraken vroeg in de ochtend te plannen, maar bijvoorbeeld na 10 uur zodat collega's en externe partijen ook de mogelijkheid hebben de file te vermijden.

Betere bereikbaarheid
De Filevrije Dag is een initiatief van ANWB, Rabobank en NS, onder de vlag van Nederland Bereikbaar en is ingegeven door maatschappelijke overwegingen. Bereikbaarheid dreigt immers een steeds groter maatschappelijk en economisch probleem te worden. Als beheerder van tientallen provinciale wegen en als opdrachtgever voor het openbaar vervoer werkt de provincie Zuid-Holland hard aan het verbeteren van de bereikbaarheid. Op de Filevrije Dag laat zij zien daar ook als werkgever aan bij te dragen.


---- --