Gemeente Sittard-Geleen


034_2008

Live tv-uitzending rondom begroting Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 8 oktober 2008 -- De gemeente Sittard-Geleen zendt donderdagavond 9 oktober via streekomroep Start een live-programma uit over de begroting 2009 van de gemeente Sittard-Geleen. Hierin wordt de begroting niet alleen door het college gepresenteerd, maar vinden ook al de eerste politieke debatten vanuit de raad over de plannen voor 2009 plaats.

De uitzending vindt plaats vanuit de raadzaal, aansluitend aan de raadsvergadering. Naar verwachting start de begrotingsuitzending om 20.00 uur. De begroting wordt in vijf blokken gepresenteerd en besproken. Ieder blok start met een interview door journalist Harry Willemsen met één van de collegeleden. Deze geven kort hun belangrijkste onderwerpen uit de begroting 2009 aan. Daarna is telkens het woord aan enkele raadsleden, onder leiding van journalist Jan de Koning. De raadsleden kunnen een eerste reactie geven op de voorstellen van het college, hun eigen speerpunten presenteren en kort met elkaar in discussie gaan. Het is de bedoeling dat deze extra tv-uitzending rondom de begroting ongeveer een uur gaat duren.

Met deze tv-uitzending start voor de gemeenteraad de voorbereiding op de behandeling van de begroting in de raadsvergadering van 12/13 november. Dan wordt pas definitief over de begroting besloten Vooruitlopend buigen de politieke partijen zich ter voorbereiding in de raadscommissies over de plannen voor 2009, op 23 en 30 oktober. Ook vindt er dit jaar opnieuw een hoorzitting plaats, waarin burgers en organisaties de gelegenheid krijgen om op de begroting te reageren en daarmee raadsfracties te voeden met informatie. Deze hoorzitting vindt plaats op donderdag 6 november, vanaf 20.00 uur in het stadhuis te Geleen.


---