Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl

Besluit Lijst Smolders over de Mall

De Lijst Smolders is van mening dat de bedreigingen die er kleven aan een Mega Mall beheersbaar gemaakt zouden kunnen worden door betrouwbare coalitiepartijen die hun afspraken wel gewoon nakomen, met daarbij aan het roer een doortastend College met daarin bekwame wethouders.

Daarentegen acht de LST dit College en de coalitiepartijen PvdA, SP en VVD in de gemeenteraad volstrekt niet bekwaam, niet betrouwbaar en niet doortastend genoeg om dit uiterst kwetsbare proces, met het vele noodzakelijke aanvullend beleid, tot een goed einde te kunnen brengen.

Meerdere malen heeft de Lijst Smolders de afgelopen weken de hand uitgestoken om te willen praten en te onderhandelen over de Mall, maar daar is geen gehoor aan gegeven.

Het is voor de Lijst Smolders een nachtmerrie om nu een haalbaarheidsfase in te gaan die niet geheel vrijblijvend is, waardoor de LST afhankelijk wordt van de onbetrouwbare PvdA, SP en VVD. De besluitvorming rondom het Adje-theater is er een schrijnend voorbeeld van.

Als dit soort bestuurders al 10 jaar nodig hebben om ons winkelhart in de binnenstad van nieuwe sfeerverlichting te voorzien met uiteindelijk een bizar slecht resultaat, dan heb ik geen enkel vertrouwen op een goede afloop bij de vele winkelcentra, Wagnerplein, Westermarkt, Berkel-Enschot, die op het punt staan om ingrijpend op de schop te gaan. Daarbij wacht ook winkelcentrum Heyhoef al 10 jaar op uitbreiding met een infrastructuur rondom de Reeshof die al 15 jaar volstrekt tekort schiet. Vergeet ook niet dat bij dit soort projecten steeds flink geïnvesteerd moet worden door derden, die zaken willen doen met betrouwbare bestuurders en nu dreigen af te haken. Als de Mall er komt heb je juist een professioneel, doortastend en betrouwbaar stadsbestuur nodig die alles uit de kast zal moeten halen om deze uiterst wenselijke bouwplannen, of een herziende vorm daarvan, op zeer korte termijn weer vlot te trekken, zodat vervolgens snel tot uitvoering kan worden over gegaan.

Wat o.a. verder ook meespeelt in onze overwegingen;

Lopende het besluitvormingsproces nemen PvdA, SP en VVD met gênant paniekvoetbal een loopje met de afgesproken procedure en veranderen plotsklaps de spelregels.

In de commissie economie van 25 augustus j.l. was heel duidelijk afgesproken en besloten dat wij als raad onze verantwoordelijkheid niet konden ontlopen en dit besluit over de Mall voor onze rekening zouden gaan nemen

Op oneigenlijke gronden komt men uit het niets met een referendum waar de PvdA en de SP zich op laffe wijze achter willen gaan verschuilen. Vervolgens zegt de PvdA fractievoorzitter dat dit geheel toevallig is en dat ieder onafhankelijk van elkaar tot dat inzicht is gekomen en dit zeker niet is voorgekookt.

In het Collegeakkoord is niets te vinden over referenda, te weinig over de Mall en veel te veel over het Adje-theater.

De belofte van de SP, PvdA en de VVD om een referendum te houden over de Mall zal ook wel weer niet worden nagekomen met daarbij het bekende gedraai en gekonkel.

Dat de projectontwikkelaars te weinig krediet gaan krijgen door de kredietcrisis

Na alles zorgvuldig afgewogen te hebben, heeft de Lijst Smolders besloten om niet met het haalbaarheidsonderzoek verder te gaan en zal 27 oktober tegen het voorstel stemmen.


---- --