Installatievak in beeld bij programma op RTL7: Moderne Zorg

09/10/2008 09:00

UNETO - VNI

UNETO-VNI participeert in programma op RTL7:

Moderne Zorg

Zoetermeer:- UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel participeert in het tv-programma 'Moderne Zorg'. Een programma op RTL7 wat door middel van korte inhoudelijke filmpjes inzage geeft op allerlei ICT ontwikkelingen in de zorgsector. Het programma richt zich voornamelijk op de zakelijke klant en verschijnt elke zondagochtend om tien uur. UNETO-VNI en enkele leden doen mee aan het programma en laten zowel de human interest factor van technologie zien, maar ook de kant van de toepassing in zowel professionele als thuiszorg-omgevingen en wat dat bijdraagt aan bijvoorbeeld kostenreductie en comfort voor de eindgebruiker.

"Met de deelname aan dit programma willen wij graag voor de zakelijke kijker duidelijk maken hoe installatietechniek duurzame oplossingen kan bieden in de maatschappij en kan ontzorgen.", aldus ir. M. Engels, voorzitter UNETO-VNI. "Als branche zetten wij ons in om de toepassing van techniek en high-end products te laten aansluiten op maatschappelijke vraagstukken. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat we hiermee de rol van de installateur duidelijk laten zien. Het installatiebedrijf kan vaak als kennispartner een trekkende rol vervullen bij het ontwerpen van een gebouw en het ontwikkelen van maatwerk voor de toekomstige bewoner. Installatietechniek houdt niet op bij de toepassing van systemen in een bestaand gebouw maar redeneert vanuit de specifieke behoeften van de eindgebruiker. De installatietechniek is vaak het kloppende hart van een gebouw en dus denken onze installateurs na over levensloopbestendigheid en de reductie van kosten zoals in termen van onderhoud en personeel. Zo kan men met techniek kwalitatief langer thuis wonen terwijl er minder personeel nodig is."

In aflevering één was Engels te zien als woordvoerder in een korte reportage over het project "De Vermeertoren" in Delft. Een modern (zorg)gebouw waarin UNETO-VNI een specifieke kennisbijdrage heeft gegeven op gebied van domotica en ICT. In de aflevering was te zien hoe de installatietechniek in de basis van de structuur van het gebouw is opgenomen en eenvoudig kan worden benut afhankelijk van de verschillende zorgbehoeften van de bewoners. Deze aflevering scoorde 43.000 kijkers.

In de aflevering van 19 oktober 2008 zal opnieuw UNETO-VNI meewerken waarbij ICT-keur aanbod komt t.b.v. de zakelijke markt. Dit keer vanuit haar vakgroepen ICT en Domotica System Integrator (DSI).





http://www.uneto-vni.nl