Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Veilige speel- en schoolroutes in de Beverwaard?

Heeft u ideeën? Laat het ons weten!

Beverwaard wordt kindvriendelijker

De gemeente Rotterdam besteedt extra aandacht aan het kindvriendelijker en verkeersveiliger maken van de wijken. Één van de initiatieven hiervoor is Pact op Zuid. Beverwaard is een van de elf Rotterdamse wijken waar gewerkt wordt aan veiliger en aantrekkelijker speel- en schoolroutes.

De deelgemeente heeft besloten om samen met de scholen, kinderen en ouders te onderzoeken hoe de speel- en s choolroutes veiliger en leuker gemaakt kunnen worden. Ook wordt gevraagd wat zij buiten op straat gevaarlijk vinden. Het onderzoek leidt uiteindelijk tot het Uitvoeringsplan Veilige Speel- en Schoolroutes in Beverwaard.

Hoe werken we aan veilige speel- en schoolroutes?

De kinderen en de ruimtelijke kwaliteit staan centraal in dit project. Het gaat om meer dan alleen een drempel aanleggen: naast infrastructuur kijken we ook naar educatie, communicatie en gerichte verkeerscontroles. Hiermee willen we de inrichting van de school- en speelomgeving kindvriendelijker maken, de verkeersveiligheid rondom speelplekken en op schoolroutes verbeteren en willen we de verkeersoverlast in de schoolomgeving terugdringen.

Meld uw knelpunten en ideeën!

Ook van u als bewoner van de Beverwaard willen we graag weten wat u vindt van uw wijk. Zijn er bijvoorbeeld bepaalde situaties die u (heel) gevaarlijk vindt voor kinderen? Heeft u ideeën voor het veiliger en leuker te maken van de wijk voor kinderen? Bel of mail dan naar: Maaike van Zwieten (projectleider kindvriendelijke wijken): 010 479 82 19); maaike.vanzwieten@ijsselmonde.rotterdam.nl of naar Jelger de Haas (projectleider SOAB): 076 521 30 80, j.de.haas@soab.nl.