Gemeente Geertruidenberg


Drie Faantjes in speeltuin dOnvermoeidelaan

Nog dit jaar zal het speelterrein aan d'Onvermoeidelaan in Raamsdonksveer worden her- ingericht. De toestellen die er nu staan worden vervangen door negen nieuwe toestellen. Deze speeltoestellen bieden verschillende speelmogelijkheden, zoals glijden, draaien en schommelen en zijn geschikt voor een brede leeftijdcategorie.

Er is dus zowel voor jongere als voor oudere kinderen de mogelijkheid om te spelen.

In de speeltuin wordt kunstgras gelegd, waardoor die ook toegankelijk is voor minder valide kinderen. Daarnaast worden er diverse toestellen geplaatst waarop valide en minder valide kinderen samen kunnen spelen. Het veld met de voetbaldoelen, dat naast het speelterrein ligt, blijft bestaan.

Naast de negen nieuwe toestellen wordt ook een kunstwerk bij de speeltuin geplaatst. Kunstenaar Albert Kramer heeft een beeldengroep ontworpen die bestaat uit drie olifantjes, oftewel drie Faantjes. Albert Kramer heeft zich hierbij laten inspireren door de naam van Raamsdonksveer tijdens carnaval, Faantenland. Samen met enkele kinderen uit de buurt krijgen de Faantjes een mooie kleur en tekening. Het bijzondere aan de Faantjes is dat er op deze beeldjes gespeeld mag worden. De Faantjes zijn zo ontworpen dat ze veilig zijn om op te klimmen en aan te hangen. Ook met de materiaalkeuze is hier rekening mee gehouden.
De gehele herinrichting zal eind dit jaar plaatsvinden en wordt naar verwachting in december afgerond.