Ingezonden persbericht


Media alert

Twee na drukste donderdagochtendspits sinds het einde van de zomer

Erg druk op de Nederlandse wegen ondanks Nationale filevrije dag

Amsterdam, 9 oktober 2008 Vandaag was de twee na drukste donderdagochtendspits sinds het einde van de zomer. TomTom HD Traffic analyseert de situatie op de Nederlandse wegen continu. De ergste drukte op donderdagochtend is gemiddeld tussen half 9 en 9 uur en de afgelopen vijf weken stonden er gemiddeld rond deze tijd 167 files met een totale lengte van 614 kilometer. Vanochtend om 09:00 uur was het verkeer drukker met 197 files van in totaal 748 kilometer.

De langste file stond op de A12 tussen Zevenaar en Maanderbroek en was 30,7 kilometer. TomTom registreerde dat in deze file de langste vertraging 46 minuten betrof.

Naast opstoppingen op de snelweg waren er ook files op secundaire wegen. Zo ondervonden bestuurders op de N44 tussen Voorburg en Wassenaar een maximale vertraging van 15 minuten en 8 kilometer file.

Op de A27 tussen Eemnes en Maarssen stond vanochtend ook een heftige file van 15,3 kilometer, met een vertraging van 34 minuten. Zie hieronder de afbeelding die TomTom gebruikers op hun apparaat konden zien.

Andere bronnen rapporteerden vanochtend om half 9 53 files van in totaal 250 kilometer. TomTom is met HD Traffic in staat om nauwkeurigere verkeersinformatie te leveren, doordat het deze informatie van meer bronnen en over meer wegen verzamelt dan iedere andere verkeersinformatiebron. Zie bijgaand een afbeelding over de werking van TomTom HD Traffic.


- EINDE-

TomTom PR

Nina Breuning

T: 0031 20 75 74193

GSM: 0031 6 46623162

E-mail: nina.breuning@tomtom.com

Over TomTom

TomTom NV is wereldwijd de grootste leverancier van navigatiediensten. De producten van TomTom zijn ontworpen met een nadruk op innovatie, kwaliteit, gebruiksgemak, veiligheid en toegevoegde waarde. Tot de producten van TomTom behoren alles-in-één navigatiesystemen die het voor klanten mogelijk maken om meteen na het uitpakken te kunnen navigeren; dit zijn de bekroonde TomTom GO familie, de TomTom XL en TomTom ONE reeks en de TomTom RIDER. Daarnaast heeft onafhankelijk onderzoek uitgewezen dat de producten van TomTom een duidelijk positief effect hebben op de rij- en wegveiligheid. TomTom biedt een portfolio van informatie en diensten voor TomTom navigatiesystemen, die gemakkelijk beschikbaar zijn via TomTom HOME. TomTom biedt ook navigatiesoftwareproducten voor PDA s en smartphones; de TomTom NAVIGATOR software. TomTom WORK combineert de meest geavanceerde communicatie en slimste navigatietechnologie met toonaangevende tracking en tracing expertise. De producten van TomTom worden verkocht in meer dan 30 landen via een netwerk van retailers en tevens online. TomTom is opgericht in 1991 in Amsterdam en heeft kantoren in Europa, Noord-Amerika, Azië en Zuid-Afrika. TomTom is genoteerd aan de Euronext, de beurs van Amsterdam in Nederland. Voor meer informatie, ga naar www.tomtom.com.