Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Aanmelding nominaties en uitreiking XML Award 2008

Het beste XML initiatief 2008

Wognum, 9 oktober 2008 Op 20 november vindt de 23e editie plaats van het XML Holland Congres. Eén van de hoogtepunten van het jaarlijkse congres is de uitreiking van de XML Holland Award. De XML Holland Award wordt elk jaar uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich verdienstelijk heeft gemaakt bij het uitdragen dan wel vernieuwend toepassen van XML en gerelateerde standaarden. Daarnaast is er dit jaar een nieuw initiatief van de Users Group: Postersessies voor Studenten. Tijdens het congres is er ruimte voor postersessies voor studenten die een opdracht, project, stage of afstudeerproject hebben gedaan of mee bezig zijn, waarin XML en/of aan XML gerelateerde technologie een rol speelt.

Tot 30 oktober zijn kandidaten voor de XML Award 2008 te nomineren en digitale versies van een Postersessies in te leveren (zie www.xmlholland.nl). Jaarlijks wordt door de SGML/XML Users Group Holland deze prijs uitgereikt aan een persoon of organisatie die in dat jaar op de meest innovatieve manier de mogelijkheden van XML heeft uitgebuit.

Het representeren en het delen van kennis
Vorig jaar stond tijdens het congres de vraag centraal 'Welke op XML gebaseerde technieken zijn relevant voor mij en welke technieken zijn belangrijk voor innovatie binnen en buiten mijn organisatie?'. Tijdens het Congres XML Holland 2008 wordt hierop dieper ingegaan. Semantiek en Interoperabiliteit is het thema van dit jaar. Semantiek en Interoperabiliteit zijn inherent aan elkaar verbonden. Zonder betekenisvolle elementen rond informatie en kennis valt er niet goed samen te werken. Tussen mensen niet, tussen systemen niet en tussen de uitwisseling van interactie tussen mens en systeem niet.

Agenda-informatie


- Sluitingsdatum aanmelden nominaties XML Award 2006: 30 oktober 2008.


- Sluitingsdatum inleveren Postersessies: 30 oktober 2008.


- Uitreiking XML Award: 20 november 2008 op het congres XML Holland 2008 .


- Locatie: Planetarium Gaasperplas - Amsterdam.


- Organisatie: SGML/XML Users Group, Postbus 20, 1687 ZG WOGNUM.


- Inlichtingen: www.xmlholland.nl of info@m2support.nl .

Het XML Holland Congres wordt dit jaar voor de drieëntwintigste keer gehouden. Deze editie - met als thema Semantiek en Interoperabiliteit - is zeer interessant voor organisaties die met elkaar informatie en kennis moeten uitwisselen. Die staan nu voor vraagstukken hoe ze de informatie bij de gebruikers (de front-ends) kunnen laten aansluiten op de systemen aan de achterkant. De taal van de medewerkers die met beleid bezig zijn is niet de taal van de bezoekende burger op het webportaal. Toch moet de vraag gematched worden met de informatie die bij een overheidsorganisatie beschikbaar is. Hoe kan een Semantisch model hiertussen nu een oplossing bieden?

Over SGML/XML Users Group

De SGML/XML Users Group Holland is een kennisplatform met leden die zich richten op het creëren, delen en onder de aandacht brengen van (voorhoede-)kennis over de toepassingsmogelijkheden van SGML/XML.

Neem voor meer informatie over de SGML/XML Users Group contact op via de website www.xmlholland.nl of telefoon: 0570-603190(Peter Pettinga).

Voor redactionele informatie

Influx PR, Jakob Brons, tel.: 055-3663034, e-mail: jakob@influx-pr.com.