Persbericht

NetApp biedt resellers kans om professioneel dienstenpakket uit te breiden

Schiphol-Rijk, 9 oktober 2008 - NetApp (NASDAQ: NTAP) maakt het voor resellers mogelijk professionele en consultancy-diensten te bieden aan hun klanten. Als onderdeel van NetApp s VIP-programma, krijgen resellers de kans om hun business uit te breiden door VIP Certified Professional Service Partner te worden. Dit biedt hen de mogelijkheid om nieuwe inkomstenstromen toe te voegen aan de huidige technologieverkoop.

Om VIP-partners te helpen voordeel te halen uit deze mogelijkheid, introduceert NetApp het Authorized Professional Service Partner-programma. Gecertificeerde resellers kunnen hierdoor hun service afstemmen op de individuele behoeften van klanten, als zelfstandige dienst of onder hun eigen merk.

Volgens recente IDC-cijfers, is de overall storage services-markt in EMEA ongeveer 12 miljard dollar waard, met een substantiële groei in vraag en groeipercentages in professionele diensten. Dit is een enorme groeimogelijkheid voor onze VIP-resellers en wij willen hen helpen om een groot aandeel te veroveren , zegt Eric Saillard, Director EMEA Channel bij NetApp. Door professionele diensten te bieden, kunnen resellers op een dagelijkse basis meer voor hun klanten beteken en strategische oplossingen voor de langere termijn bieden. Dit is de basis voor een wederzijds voordelige, lange termijnrelatie.

NetApp biedt een volledig portfolio om het Authorized Professional Service Partner-programma te ondersteunen. Dit portfolio bestaat uit professionele diensten, zowel software- als hardware-geörienteerd, inclusief installatie, implementatie, ontwerp, advies en diensten die VIP-gecertificeerde partners kunnen wederverkopen. Resellers kunnen zelf geschikte klanten selecteren, in elke industrie, zonder restricties van NetApp.

Resellers die Certified Professional Service Partner worden, hebben direct toegang tot de meest ervaren consultants bij NetApp en uitgebreide technische ondersteuning. Partners die aan het programma deelnemen, krijgen toegang tot een breed scala aan middelen om de professionele diensten te automatiseren, tot intellectueel eigendom, tot adviesmethodes en tot best practice kennisdatabases.

Als NetApp VIP-partner, hebben we besloten om ons te certificeren als Professional Service Partner om de productiviteit en effectiviteit van onze serviceteams te verhogen. Verder willen we ons hierdoor onderscheiden , zegt Tony Archidona, Sales & Marketing Director bij ISIT. Dit op diensten gerichte programma helpt ons om onze totale inkomsten te verbeteren.

Om Certified Professional Service Partner te worden, moeten resellers al succesvol deelnemen aan het VIP-partnerprogramma. Ze moeten een uitvoerig trainingsprogramma volgen voor alle NetApp-oplossingen of kiezen voor specialisatie in één of meer oplossingsgebieden. Veel van de gespecialiseerde trainingen zijn beschikbaar in vaste prijs/ vaste omvang-pakketten. NetApp-partners hebben de flexibiliteit om te bepalen wanneer het nodig is voor hen om één of meer specialiteiten te kiezen. Als de kennis verworven is dan zijn resellers vrij om het te gebruiken in het voordeel van hun klanten.

NetApp biedt backup-ondersteuning voor implementatie en toegang tot NetApp s best practices van modellen, middelen en templates voor het leveren van diensten.

Eric Saillard concludeert: Certified Professional Service Partners kunnen ook deelnemen aan NetApp Global Services, de professionele dienstverleninggemeenschappen. Verder kunnen zij voordeel halen uit een gepersonaliseerde web portal en hun diensten differentiëren met ondersteunend marketingmateriaal van NetApp. De gecertificeerde status wordt extra onder de aandacht gebracht op de website van NetApp, onder de sectie How to buy als aanbevolen reseller.