BB-Con spuit beton over geavanceerde ballonbekisting


EINDHOVEN, 20081009 -- BB-Con B.V. bewijst met proefopstelling van 12x12m2 dat haar BetonBallon-concept toepasbaar is. Bij de TU/e in Eindhoven is een omvangrijk prototype van 2 etages gerealiseerd.

Proefopstelling BetonBallon-concept
BB-Con B.V. heeft haar duurzame bouwmethode (BetonBallon-concept) met succes toegepast, waarbij zij beton spuit over een voorgevormde ballon. Vorm, materiaal en proces zijn daarbij op een uitgekiende manier op elkaar afgestemd. In vergelijking met soortgelijke conventionele bouwvolumes is het milieueffect helder (materiaalreductie van 50% op beton, 80% op staal als ook minimaal 70% op CO2 uitstoot).

Het eerste project is de beoogde nieuwbouw voor Autodemontagebedrijf Mettler in Schijndel. Het kantoorgedeelte zal met het BetonBallon-concept worden gebouwd. Dit gebouw reikt 14 meter hoog. In Eindhoven zijn de bovenste twee etages in een proefopstelling gerealiseerd. De verwachting is dat in 2009 gestart kan worden met de bouw.

Algemeen directeur Rob van Hove: "we hebben er lang en hard aan gewerkt. Deze proefopstelling is naar alle waarschijnlijkheid het begin van een duurzame toekomst voor het BetonBallon-concept. Er is veel belangstelling vanuit overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen vanwege de architectonische mogelijkheden en het milieuvriendelijke karakter van dit concept".

Bedrijfsinformatie
BB-Con is een vooruitstrevend ontwerpbureau gericht op architectuur en bouwgerelateerde concept- en productontwikkeling. In 2000 zijn zij gestart en ze zijn nu gevestigd in Vught. Zij richten zich op turn-key oplossingen en voeren projecten uit voor zowel conventionele gebouwtypen als ook op basis van het BetonBallon-concept.





Ingezonden persbericht