Nationale Modelbouwmanifestatie in luchtvaartmuseum Soesterberg


SOESTERBERG, 20081009 -- In de herfstvakantie van de regio's Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Noord Holland, van 19 tot en met 26 oktober 2008, organiseert het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg in samenwerking met de International Plastic Modellers Society (IPMS) de 27ste Nationale Modelbouw Manifestatie. Modelbouwliefhebbers komen aan hun trekken in het museum waar diverse modelbouwclubs de kunst van het bouwen van schaalmodellen demonstreren. Op zondag 19, zaterdag 25 en zondag 26 oktober worden er bovendien op het buitenterrein door Stichting PHantasy in Blue, die in overleg met de Koninklijke Luchtmacht Klu-historische belangrijke modellen realiseert, vliegdemonstraties gegeven.

Tijdens de manifestatie komen bezoekers alles te weten over het bouwen en het besturen van modellen op schaal. Een groot aantal verenigingen presenteert diverse eigengebouwde en uit bouwdozen vervaardigde modellen van vliegtuigen, schepen, auto's en andere zaken.

Op zondag 19, zaterdag 25 en zondag 26 oktober worden er op het buitenterrein door Stichting PHantasy in Blue, die in overleg met de Koninklijke Luchtmacht Klu-historische belangrijke modellen realiseert, vliegdemonstraties gegeven. Bezoekers kunnen dan genieten van een waar spektakel met onder andere de Chinook en de Bolköw.

Net als voorgaande jaren staat op het buitenterrein een groot waterbassin waarin demonstraties worden gegeven met radiografisch bestuurbare modelschepen. Modeltrucks zal op zondag 19 en zondag 26 oktober het publiek verassen door met op afstand bestuurbare vrachtwagens van schaal 1:4 demonstraties te rijden. De Stoom Groep West stelt bezoekers in de gelegenheid om een ritje te maken in hun prachtige schaalmodel stoomlocomotief.

Modelbouwworkshops
Enthousiast geworden na het bewonderen van zoveel prachtige schaalmodellen? In de tent op het buitenterrein kunnen jong en oud de kunst van het modelbouwen zelf uitproberen in workshops met eenvoudige modellen van verschillende materialen zoals Lego.

Openingstijden
De Nationale Modelbouw Manifestatie is op zaterdag 25, zondag 19 en zondag 26 oktober geopend van 12.00 uur tot 16.30 uur en van dinsdag 21 oktober tot en met vrijdag 24 oktober van 10.00 uur tot 16.30 uur. Het Militaire Luchtvaart Museum is op maandag 20 oktober gesloten.

Routebeschrijving:

Per auto:
Het Militaire Luchtvaart Museum vindt u in Soesterberg, ten zuiden van de verkeersweg A28, afslag 4 (Soest, Soesterberg). De afrit is te herkennen aan een prachtige F-104G Starfighter op een sokkel. Volg na de afslag de ANWB borden `Militaire Luchtvaart Museum'.

Per openbaar vervoer:
Komt u met het openbaar vervoer, dan vertrekt op doordeweekse dagen vanaf Centraal Station Amersfoort en Station Driebergen-Zeist buslijn 52 naar Soesterberg. U stapt uit bij de halte `Kampweg' en loopt van het centrum af richting de verkeersweg A28. U loopt over de brug over deze verkeersweg en krijgt vervolgens na de bocht de ingang van het museum in zicht. Ongeveer 10 minuten lopen.

Komt u op zondag met het openbaar vervoer, dan vertrekt vanaf Centraal Station Amersfoort en Station Driebergen-Zeist buslijn 56 naar Soesterberg. U stapt uit bij bushalte ´Het Zwaantje´. U loopt niet in de richting van de verkeerslichten maar in de andere richting. U loopt alsmaar rechtdoor, over de brug over de A-28 en krijgt vervolgens na de bocht de ingang van het museum in zicht. Ongeveer 15 minuten lopen.