Nieuw boek Running Deer en de liefde van de tweede werkelijkheid


Running Deer en de Liefde van de Tweede Werkelijkheid verschijnt 20 oktober 2008

BARNEVELD, 20081009 -- Op 20 oktober 2008 verschijnt het boek Running Deer en de liefde van de tweede werkelijkheid van Dreamshield. Dit boek, dat een plaats kan vinden in de traditie van Carlos Castaneda en anderen, benadert de indiaanse inwijding op een geheel nieuwe wijze.

De hoofdpersoon van dit boek doet verslag van haar ersoonlijke weg in de Noord-Amerikaanse traditie in de kunst van het dromen, geleid door de Noord-Amerikaanse indiaan Running Deer. In hartje Amsterdam ontwikkelt zich een thrillerachtig gevecht om het verkrijgen van het bewustzijn van de Tweede Werkelijkheid op weg naar het uiteindelijke doel: het bereiken van de totaliteit van het Zelf.

De combinatie van de vervreemdende instructies en ervaringen vanuit de indiaanse wereld met de nuchterheid van een oer-Hollandse jonge vrouw geeft de nodige spanning én ontspanning, waardoor de kern van dit relaas, het (her)vinden van het Zelf, als vanzelf wordt opgenomen en verwerkt. Tot op de laatste bladzijde blijft de lezer geboeid door de vraag, of de hoofdpersoon het uiteindelijke doel zal bereiken.

Naast de vrouwelijke hoofdpersoon, of ertegenover, staat de persoon van Running Deer. Nu eens mysterieus, dan weer uitdagend, streng als een guru, of kwetsbaar als een gast in een vreemd land. De precieze beschrijving van de afzonderlijke stappen op de inwijdingsweg staan echter als mijlpalen in het landschap van deze geschiedenis.

Dreamshield (Alysa Braceau,1969) is freelance journaliste voor diverse kranten en tijdschriften. Zij heeft een dochter van vijf. Running Deer en de liefde van de Tweede Werkelijkheid is haar eerste boek over deze niet-alledaagse opleiding. Over de publicatie zegt ze: `De afgelopen vierenhalf jaar heeft in het teken gestaan van deze tovenaarstraditie. Ik heb de teachings van Running Deer en mijn persoonlijke ervaringen gedurende deze leertijd zorgvuldig vastgelegd en dat heeft uiteindelijk geleid tot dit boek. Aan het schrijven ervan heb ik overigens veel plezier beleefd. Running Deer is meer dan een persoonlijk verslag geworden want de geïnteresseerde lezer krijgt de techniek aangereikt om de N.A. traditie in de kunst van het dromen zelf te leren en te oefenen.'

Running Deer is verkrijgbaar in de reguliere boekhandel en te bestellen via boekenbent.com





Ingezonden persbericht