Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort donderdag 9 oktober 2008

Gemeentelijke ombudsman benoemd en beëdigd

De nieuwe gemeentelijke ombudsman en haar plaatsvervanger zijn benoemd en beëdigd. Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 7 oktober 2008 zijn mr. M.E.T. Schellekens en haar plaatsvervanger mevrouw mr. C.F. Feith Hooijer aangesteld. Schellekens begint met ingang van 1 januari 2009 voor de periode van zes jaar als gemeentelijke ombudsman voor Amersfoort.

Een ombudsman is een externe en onafhankelijke klachteninstantie waar burgers terecht kunnen met klachten over de behandeling door hun gemeente. Ontevreden burgers moeten hun klacht eerst bij de gemeente indienen. Wanneer men niet tevreden is over de manier waarop de gemeente de klacht heeft afgehandeld, kan er een klacht ingediend worden bij de gemeentelijk ombudsman. Deze kijkt vervolgens of de gemeente behoorlijk heeft gehandeld en of er ruimte is voor bemiddeling.

Spreekuur

De ombudsman krijgt vanaf 1 januari 2009 kantoor aan Stadhuisplein 5. Ze houdt wekelijks spreekuur op maandagen van 15.00 tot 17.00 uur. Buiten dit spreekuur is de ombudsman bereikbaar op afspraak. Tot 1 januari kunnen burgers met klachten over de gemeente, zich nog richten tot de Nationale ombudsman. De specifieke contactgegevens worden eind 2008 bekendgemaakt.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort