Gemeente De Marne


Nieuwe cultuursite voor Noord Groningen

Is er een leuke tentoonstelling? Welke concerten zijn er? Wie exposeert in de buurt?

www.cultuurinnoordgroningen.nl is een nieuwe website met antwoord op deze én andere vragen op cultureel gebied. De website is inmiddels in de lucht en is een verzamelpunt voor alle culturele informatie uit de gemeenten De Marne, Winsum en Eemsmond. De website wordt steeds verder uitgebreid.

Op de nieuwe site zijn activiteiten van musea, muziek- en dansscholen, kunstuitleen, bibliotheken en andere culturele organisaties overzichtelijk
op één plek bijeengebracht. Inwoners van de drie gemeenten, maar ook bezoekers en andere geïnteresseerden kunnen zich via de site op de hoogte houden van het culturele aanbod.

Via tabbladen op de site kan gezocht worden op verschillende interessegebieden als bijvoorbeeld: exposities, theater, erfgoed of muziek.
Het zoeken wordt nog gemakkelijker gemaakt met behulp van een zoekfunctie en een agenda.

Naast een overzicht van activiteiten bevat de site ook een overzicht van het cursusaanbod in de drie gemeenten, een overzicht van organisaties, instellingen en personen die zich bezig houden met cultuur en veel relevante links.

Kijk ook op de website om mee te doen aan de prijsvraag, er zijn leuke

prijzen te winnen.

Organisaties, instellingen en individuele kunstenaars kunnen zelf hun eigen aanbod presenteren op de website. Voor de invoer van de gegevens wordt gebruik gemaakt van de landelijke database van De G!ds. Door uw activiteit
in te voeren in De G!ds zal deze niet alleen op de site www.cultuurinnoordgroningen.nl geplaatst worden maar ook op verschillende andere culturele websites. Door één keer invoeren krijgt u dus veel reclame voor uw activiteit.

De website is ook te vinden via de urls www.cultuurindemarne.nl, www.cultuurinwinsum.nl en www.cultuurineemsmond.nl

Het initiatief voor het opzetten deze website ligt bij de bibliotheken en de gemeenten De Marne, Winsum en Eemsmond. De website is tot stand gekomen op basis van (provinciale) projectgelden in het kader van bibliotheekvernieuwing. Voor meer informatie kunt u contact opnemen
met de heer J. Versteeg tel: 0595-431912 of via E-mail h.versteeg@mijneigenbibliotheek.nl