Ingezonden persbericht


Sims Recycling Solutions vergroot aanwezigheid in VS met 40%

Overname Global Investment Recovery

Eindhoven, 9 oktober 2008 - Sims Recycling Solutions heeft de overname aangekondigd van Global Investment Recovery Inc. in Florida, een toonaangevende speler in de VS op het gebied van asset recovery en e-waste recycling. In volume heeft Sims Recycling Solutions haar aanwezigheid in de Verenigde Staten met ongeveer 40% uitgebreid.

Met de overname van Global Investment Recovery Inc (GIR) is Sims Recycling Solutions (SRS) enorm gegroeid binnen de Amerikaanse elektronicarecycling en Asset Recovery industrie. Sims, wereldwijd marktleider in recycling van elektronische apparatuur, versterkt hiermee de Noord-Amerikaanse tak.

GIR (www.girpm.com), opgericht in 1992, is inmiddels een van de grootste elektronica recyclers van Noord-Amerika. GIR biedt ook Asset Recovery diensten aan zoals testen, repareren en hergebruik, beveiligde vernietiging en scheiding op locatie en vernietiging van data op de harde schijf volgens militaire specificaties. GIR werkt volgens de internationale milieustandaarden en klanten krijgen op maat gemaakte rapportages en certificaten. Graham Davy, wereldwijd CEO van Sims Recycling Solutions zegt over deze overname: "Dit is een volgende stap in de strategische ontwikkeling op de Amerikaanse markt. Dat we deze acquisitie nu kunnen aankondigen en de mogelijkheden die het biedt om te werken met het ervaren managementteam van GIR geeft ons een goed gevoel. Deze kansen zorgen ervoor dat we nu nog efficiënter kunnen werken op de Amerikaanse en wereldwijde markt."

David Ritter, oprichter van GIR, en Managing Director Reggie Chesson blijven bij SRS en rapporteren aan Steve Skurnac, President van SRS Noord-Amerika. "Marktleiders moeten in staat zijn om een volledig pakket aan diensten te leveren in geheel Noord-Amerika. De overname van GIR versterkt ons vermogen om de meest uitgebreide diensten en het grootste geografische bereik ten opzichte van ieder andere e-recyclingorganisatie te leveren," aldus Steve Skurnac.

Einde