Amsterdam RAI

Datum: donderdag 9 oktober 2008

Grootste bloemen- en plantenkeuring ter wereld, officiële opening door MKB-voorzitter Loek Hermans en veel aandacht voor nieuwe energieconcepten:

900 BEDRIJVEN UIT 50 LANDEN, 400 NIEUWE PRODUCTEN EN EEN ACTUEEL BEURSTHEMA: 'DUURZAAM GROEIEN' OP HORTI FAIR IN AMSTERDAM RAI

De Nederlandse tuinbouw tekent voor een totale exportwaarde van ¤ 13 miljard, is goed voor ruim 20% van het nationale handelsoverschot en geldt wereldwijd als een toonaangevende bedrijfstak. In Nederland werken maar liefst 260.000 mensen direct in tuinbouw, inclusief de dynamische handel en de hightech tuinbouwtechniek. De Horti Fair is daarvan de weerspiegeling, hét platform voor nieuwe producten en voor de trends in de toekomst van de tuinbouw. Deze vakbeurs wordt van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 oktober gehouden in Amsterdam RAI.

De meer dan 900 deelnemers uit 50 landen lanceren opvallende nieuwigheden: technische vindingen, nieuwe marketingconcepten en diensten en tientallen nieuwe gewassen. De Horti Fair is voor tienduizenden tuinbouwprofessionals uit meer dan 100 landen vier dagen lang het innovatieplatform.

Loek Hermans reikt Horti Fair Innovation Award uit

MKB-voorzitter Loek Hermans verricht de officiële opening van de Horti Fair op dinsdag 14 oktober om 08.15 uur. Hij reikt dan tevens de Horti Fair Innovation Award (ism Reed Business) uit aan één van de 18 voor deze prestigieuze prijs genomineerden.

Beursthema 'Duurzaam Groeien'

Energie is een heel hot item in de tuinbouw en milieu staat hoog op de agenda. Het beurthema is dan ook 'Duurzaam Groeien' - ruim 70 deelnemers spelen hier concreet op in.

De pers wordt separaat uitgenodigd voor een presentatie op dinsdag 14 oktober van 10.15 tot 10.45 uur, direct aansluitend aan de officiële opening. Het programma van deze bijeenkomst is:

10.00 uur Ontvangst in de Business Lounge van de Horti Fair in Amsterdam RAI

10.15 uur Presentaties:


- ''Nederlandse Glastuinbouw duurzaam op kop" door Nico van Ruiten, (branche)voorzitter LTO Glaskracht Nederland, over duurzaam omgaan met gewasbescherming,

energie en water;


- Presentatie resultaten onafhankelijk en representatief onderzoek onder de Nederlandse bevolking over de (on)bekendheid van de Nederlandse glastuinbouw en duurzaamheid;


- Aanbieding speciale themacatalogus Horti Fair 2008 'Duurzaam Groeien';

10.45 uur Afronding door voorzitter Marius Varekamp van de Horti Fair;

Beursbezoek

Awards en prijzen

In opperste concentratie en volkomen stilte keuren 200 keurmeesters uit het hele land maandagavond ruim 1.200 verschillende bloemen en planten op kleur, geur, kwaliteit in het Horti Fair House of Quality. Aan de hoogst gewaardeerde inzending wordt de Interpolis Quality Cup toegekend en aan de stand met het beste arrangement de Csizikbeker.

Negen speciale Horti Fair-paviljoens

Drie van de negen special interest van de Horti Fair zijn dit jaar nieuw: het Horti Fair Logistics Pavilion met containervervoer van sierteeltproducten, het Horti Fair House of Software waarin softwarebedrijven samenwerken onder het motto 'IT's your future' en het Good & Green Pavilion, waarin duurzame sierteelt-producten en concepten speciaal voor de retail worden gepresenteerd.



Amsterdam RAI