Ingezonden persbericht


Yolanthe en middelbare scholieren stoppen kindermisbruik

Scholen maken kans op exclusief optreden Nick en Simon

Amsterdam, 9 oktober 2008 - Yolanthe Cabau van Kasbergen en Arjan Erkel, initiatiefnemers van de stichting Stop Kindermisbruik, roepen alle middelbare scholen in Nederland op om geld in te zamelen voor de strijd tegen kindermisbruik. Door middel van zelf georganiseerde activiteiten halen de scholen geld op voor het goede doel.

De school met het hoogst opgehaalde geldbedrag wint een exclusief optreden op school van de zangers Nick en Simon. De actie genaamd Scholen Stoppen Kindermisbruik is onderdeel van de lanceringscampagne van Stop Kindermisbruik.

Stop Kindermisbruik vraagt aandacht voor de problematiek van (seksuele) exploitatie van kinderen en de schaal waarop dit wereldwijd voorkomt. Op acht deelnemende scholen komt initiatiefneemster en ambassadrice Yolanthe Cabau van Kasbergen hierover vertellen.

Scholen kunnen zich aanmelden via het online formulier op www.stopkindermisbruik.nl

----------

Stop Kindermisbruik voert strijd tegen kindermisbruik in ontwikkelingslanden. De strijd tegen kinderprostitutie en kinderslavernij heeft daarbij prioriteit. De stichting streeft naar een wereld waarin kinderen niet langer slachtoffer zijn of worden van misbruik, in de breedste zin van het woord. Dit bereikt de stichting door projecten te ondersteunen die worden uitgevoerd door lokale partnerorganisaties over de hele wereld.

Door gerichte voorlichting, onder meer via scholen en media, wil Stop Kindermisbruik het bewustzijn vergroten van het bestaan van kindermisbruik en de schaal waarop dit, wereldwijd, nog altijd voorkomt.

www.stopkindermisbruik.nl

De oprichting van Stichting Stop Kindermisbruik is mede mogelijk gemaakt door BAS Consultancy uit Den Haag, detacheerder van professionals op hbo- en academisch niveau in financiële, juridische en ICT-functies.

----------