Ingezonden persbericht


Persbericht

Start project HeldenMoed tegen zinloos geweld

Noordwijk, 9 oktober 2008

In samenwerking met 23 Nederlandse gemeenten start de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld (LSTZG) vanaf vandaag het project: HeldenMoed.

HeldenMoed staat voor het motiveren en stimuleren van jongeren naar jongeren toe (12 -18 jaar) om ieders eigen leefomgeving op een positieve wijze te verbeteren. Van onverschilligheid naar betrokkenheid.

Jongeren die anderen helpen in de straat of kinderen belangeloos begeleiden met sport ­ en/of buurtactiviteiten. Of bijvoorbeeld jongeren die voorlichting geven over drugs in buurthuizen, scholen of gespreken aangaan met anderen om wapenbezit onder jongeren te verminderen. Jongeren die de Moed hebben om niet meer deel te nemen aan terroriserende groepsactiviteiten waar de buurt veel overlast van heeft. Hier is lef voor nodig, durf. Hier is Moed voor nodig... HeldenMoed.

De aangemelde initiatieven van jongeren die een bijdrage leveren aan een socialere omgeving worden kenbaar gemaakt via de website: www.zinloosgeweld.nl In de periode van mei t/m juli 2009 worden deze helden op passende wijze in het zonnetje gezet en door de deelnemende gemeenten beloond met een HeldenMoed lintje en oorkonde. De bezoekers van de webpagina krijgen in de maand augustus d.m.v. een verkiezingspoll de mogelijkheid om aan te geven welk heldendaad in aanmerking komt voor de HeldenMoed 2008 ­ 2009 prijs. Het project eindigt eind augustus 2009.

Ken jij een held?

Ken jij jongeren die zelf het initiatief hebben genomen om hun eigen leefomgeving te verbeteren? Ken jij iemand op school, in de buurt of op straat die zich als een echte 'held' gedraagt? Laat het ons dan snel weten! Wij kunnen er voor zorgen dat deze 'held' beloond wordt! Stuur je aanmelding naar: heldenmoed@zinloosgeweld.nl

"Of het nu gaat om kleine acties of in het oog springende daden... initiatieven die bijdragen aan het tot stand brengen van bewustwording, het versterken van een socialere buurt en/of het minimaliseren van radicalisering worden gezien als de sleutel naar een respectvollere leefomgeving. Geloof mij, hier is Moed voor nodig... HeldenMoed!" Bart Wisbrun, initiatiefnemer van de LSTZG.

De deelnemende gemeenten aan het project HeldenMoed zijn: Gemeente Aalten, Ameland, Borsele, Boxmeer, Dalfsen, Den Haag, Emmen, Geldermalsen, Helmond, Heusden, Hoogeveen, Houten, Lelystad, Lingewaal, Neerijnen, Pekela, Purmerend, Renkum, Schiedam, Tiel, Waterland, Westland en de gemeente Weststellingwerf.

Geïnteresseerden gemeenten kunnen zich nog aanmelden voor het project HeldenMoed. Voor deelname aan het project HeldenMoed vraagt de LSTZG een ondersteunend bedrag van 850 euro per gemeente.

Noot voor de redactie /