Persbericht

Nieuwe analytische oplossing van IBM Cognos biedt snel bruikbare inzichten in de financiële prestaties

IBM Cognos 8 Financial Performance Analytics geeft gebruikers de flexibiliteit om eenvoudig een breed spectrum van rapporten aan te passen en samen te stellen, in hetzelfde tempo als dat de markt verandert

Amsterdam, 9 oktober 2008 - Cognos, een IBM-organisatie (NYSE: IBM) en wereldwijd leider in Business Intelligence en Performance Management, introduceert een nieuwe analytische applicatie, die organisaties snel bruikbare inzichten biedt in de financiële prestaties aan de hand van volledig samenstelbare rapporten.

Veel organisaties maken momenteel gebruik van ERP-systemen die er niet in slagen het management het zo belangrijke financiële inzicht te geven dat nodig is om te zorgen dat het bedrijf in lijn met de strategische doelstellingen presteert. Analytische applicaties bieden een kosteneffectiever middel om toegang tot en begrip van ERP-data te krijgen. Op basis van flexibele rapportage en analyse, compleet met kant-en-klare meetpunten en indicatoren, kan het management de oorzaken die ten grondslag liggen aan prestatieveranderingen isoleren en maatregelen nemen voordat het te laat is.

IBM Cognos 8 Financial Performance Analytics for J.D. Edwards and Oracle E-Business Suite is een voorverpakte Business Intelligence (BI)-applicatie, die managers direct actuele informatie biedt over de financiële prestaties, cashflow en leveranciersrelaties van hun afdeling. De oplossing maakt kruislingse functieanalyse mogelijk en zorgt voor consistente rapportage.

IBM Cognos 8 Financial Performance Analytics is ontwikkeld op basis van een open, servicesgeoriënteerd architectuurplatform. De software omvat configureerbare koppelingen met populaire ERP-systemen en andere databronnen; een aanpasbaar datawarehouse met een dimensionaal datamodel, speciaal voor het uitvoeren van financiële analyses; en een compleet aanbod van kant-en-klare rapporten en analyses die eenvoudig kunnen worden afgestemd op de best practices van het financieel management. Deze rapporten zijn bovendien aan te passen in het tempo dat de markt verandert.

"Andere analytische applicaties op de markt steken de loftrompet over het grote aantal standaard rapporten dat ze bieden. Maar in de meeste gevallen kunnen die rapporten alleen op een kostbare, tijdrovende en foutgevoelige manier worden aangepast. Met IBM Cognos 8 Financial Performance Analytics profiteren organisaties van een set belangrijke financiële rapporten, die volledig kan worden aangepast aan de continu veranderende behoeften van hun bedrijf. Daarmee zijn ze in staat sneller beslissingen te nemen en beschikken ze over de diepgaande transparantie die ze nodig hebben", zegt Doug Barton, Vice-president of Product Marketing van Cognos. "Met zijn voorgebouwde data-extracties, perfect passende datamodellen en bewezen Business Intelligence-laag, stelt IBM Cognos 8 Financial Performance Analytics bedrijven in staat effectief te werken met tijdgevoelige, betrouwbare informatie in snellere cycli voor accounting, controle en Business Performance Management."

IBM Cognos 8 Financial Performance Analytics biedt de analysemodules Accounts Receivable, Accounts Payable en General Ledger. De oplossing consolideert informatie van verschillende financiële databronnen in een standaard rapportageopmaak en geeft managers in één oogopslag inzicht in belangrijke analysegebieden, zoals planning en prestatie-effectiviteit, debiteuren en hun risico, kasbeheer en factureringsactiviteiten. Met informatie in de hand kan het management de nodige wijzigingen aan de plannen doorvoeren om risico's te minimaliseren en te zorgen dat de bedrijfsdoelstellingen worden behaald.

Met IBM Cognos 8 Financial Performance Analytics, gebaseerd op het IBM Cognos 8-platform, kunnen gebruikers hun informatie verder uitbreiden en IBM Cognos' rijke aanbod van Performance Management-functionaliteit - zoals analyse, scorecarding, dashboarding en multidimensionale planning - benutten. Zo kunnen ze nog meer voordeel behalen voor hun bedrijf.

"Met IBM Cognos 8 Financial Performance Analytics kunnen gebruikers eenvoudig meetgegevens volgen en snel afwijkingen in de prestaties signaleren en zo de efficiëntie en productiviteit van de organisatie vergroten. Ik was vooral onder de indruk van de eenvoudige manier waarop je rapporten en meetpunten kunt aanpassen wanneer bedrijfsfactoren veranderen. In het verleden was voor dit soort snelle, diepgaande rapportage een heleboel codering en ETL-expertise nodig. Met IBM Cognos werkt het allemaal grafisch - gewoon slepen en klikken. Het is ongelooflijk simpel", zegt Ed Leduke, Business Intelligence Manager bij Ferraz Shawmut, een onderdeel van het in Frankrijk gevestigde Carbone Lorraine en wereldwijd aanbieder van industriële zekeringen, zekeringapparatuur en warmtebeheer voor oplossingen voor power electronics en power interconnection.

IBM Cognos 8 Financial Performance Analytics is de nieuwste toevoeging aan het aanbod van IBM Cognos 8 Analytic Applications, naast IBM Cognos 8 Workforce Performance dat werd geïntroduceerd in april 2006. De IBM Cognos 8 Analytic Applications zijn ontwikkeld op een gemeenschappelijke basis voor bedrijfsbrede Business Performance Management. Het zijn toepassingen voor rapportage en analyse, die helpen de productiviteit te verhogen en de procesineffectiviteit te verlagen door één geïntegreerd en compleet beeld van de bedrijfsactiviteiten te bieden.

IBM Cognos 8 Analytic Applications is een belangrijk onderdeel van IBM's Information Agenda, een nieuwe aanpak die bestaat uit branchespecifieke software en consultancydiensten die klanten helpen informatie strategisch toe te passen in hun hele organisatie.

Beschikbaarheid
IBM Cognos 8 Financial Performance General Ledger Analytics, IBM Cognos 8 Financial Performance Receivables Analytics, en IBM Cognos 8 Financial Performance Payables Analytics zullen half oktober beschikbaar zijn, direct van Cognos of via zijn wereldwijde partnernetwerk.

De IBM Information On Demand Global Conference zal plaatsvinden van 26 tot en met 31 oktober 2008 in het Mandalay Bay Resort in Las Vegas (VS). Dit is een uitstekende gelegenheid om meer te weten te komen over de toekomst van Information Management, zoals IBM's recent geïntroduceerde Information Agenda. Ga voor meer informatie naar http://www-01.ibm.com/software/data/conf/.