Ingezonden persbericht


8 oktober

Toekomstige bewoners nemen kijkje in wooncomplex Zijperweg in Petten

De toekomstige bewoners van het nieuwe appartementencomplex aan de Zijperweg in Petten namen woensdag 8 oktober vanaf 15.45 uur een kijkje in hun toekomstige onderkomen. Woningcorporatie Wooncompagnie zet die dag aannemer VBK Schagen in het zonnetje en trakteert de bouwers op een warme lunch op de bouwlocatie. Wethouders Piet Morsch en Ben Blonk van de gemeente Zijpe zijn ook gast aan tafel.

Projectontwikkelaar Jan Berghout van Bouwcompagnie, de ontwikkelingsafdeling van Wooncompagnie, vertelt dat de woningcorporatie graag ziet dat haar huurders snel en eenvoudig hun draai vinden in de nieuwe woonomgeving. "Vandaar dat zij samen met omwonenden vandaag een kijkje mogen nemen in en rond het in aanbouw zijnde complex. Wij willen graag dat er op het moment van verhuizing meteen een soort synergie bestaat tussen mensen die er al jaar en dag wonen en nieuwe bewoners. Deze middag is eigenlijk een eerste introductie aan elkaar."

Bijzonder project
Berghout spreekt van een bijzonder project. "De kracht van dit appartementencomplex is dat we de huisarts voor Petten hebben kunnen behouden, door ruimte voor een dokterspraktijk in het gebouw te realiseren."Hij benadrukt dat Bouwcompagnie hiermee aan een wens voldoet van de gemeente Zijpe. "De gemeente wilde nadrukkelijk dat de huisarts in het complex zou komen en daar hebben wij gehoor aan gegeven."

Financiële ondersteuning
Het project is mede tot stand is gekomen door financiële ondersteuning van de gemeente Zijpe en de Provincie Noord-Holland. Naast de huisartsenpraktijk telt het complex vijftien sociale huurappartementen. Allemaal hebben ze drie kamers en zijn ze circa 79 vierkante meter groot. De woningen zijn bedoeld voor senioren en mindervaliden, maar ook voor starters op de woningmarkt.

Jaarwisseling
Naar verwachting wordt het appartementencomplex, dat verrijst op de plaats van de voormalige sporthal, rond de jaarwisseling opgeleverd. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Geïnteresseerden moeten al enige tijd staan ingeschreven als woningzoekende bij Wooncompagnie. De woningtoewijzing geschiedt via de vestiging Schagen.



Ingezonden persbericht