87 baangaranties verleend door MaVer aan WSP de Brug


BREDA, 20081008 -- Op donderdag 9 oktober ondertekenen MaVer en de partners in het Wergevers Service Punt `De Brug' een intentieverklaring die moet leiden tot 87 baangaranties voor (her)intreders op de arbeidsmarkt. Die nieuwe banen worden gevonden op het Bredase evenementencomplex van MaVer.

Met de opening van het Werkgevers Service Punt `De Brug' wordt eens te meer onderstreept, dat CWI, UWV en Sociale zaken van de gemeente Breda onder één noemer naar buiten treden, om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt zo efficiënt mogelijk aan elkaar te koppelen. MaVer werkt intensief samen met dit loket en brengt met het sluiten van de overeenkomst maatschappelijke betrokkenheid tot uitdrukking. Door op voorhand al kandidaten te selecteren en op te leiden voor een functie op de toekomstige evenementenlocatie, geeft MaVer (her)intreders op de arbeidsmarkt daadwerkelijk een kans.

"Aan de hand van persoonlijke gesprekken selecteren we de kandidaten. Vanzelfsprekend moeten zij interesse hebben in de activiteiten van MaVer en de plannen voor op het evenementencomplex. Minstens zo belangrijk is het om hun eigen interesses en voorkeuren voor bepaalde opleidingen en banen te kennen, zodat we ook de juiste combinatie kandidaat-baan kunnen maken." Aldus Erik-Jan de Bruijn voorzitter van de projectgroep WSP-MaVer.

EZ-wethouder, mevrouw Els Aarts, ondertekent als coördinerend wethouder `Bavelse Berg' samen met MaVer directeur, Henry Martens, de intentieverklaring die leidt tot de 87 baangaranties.

Ook wethouder Aarts ziet de kansen van deze samenwerking: "De toekomstige evenementenlocatie is van groot belang voor de stedelijke en regionale economie. Van de hospitality sector is bekend dat die veel banen oplevert op allerlei niveaus. Het is mooi als we dat hier in de praktijk kunnen bewijzen. Niet alleen met de onderwijsinstellingen die mensen opleiden voor kader- en managementfuncties, maar ook met de partners die zich inspannen voor mensen die wat minder kansen op de arbeidsmarkt lijken te hebben. Ik vind het prima dat we juist voor hen vandaag al starten met het creëren van nieuwe kansen."





Ingezonden persbericht