Gemeente Bronckhorst

Bronckhorst aan de slag met harmoniseren subsidies ouderenbeleid

In oktober discussieavond met ouderenorganisaties

In het subsidiebeleid dat de gemeente Bronckhorst in 2006 vaststelde, zijn subsidies voor ouderenactiviteiten niet meegenomen. De reden hiervoor was dat de gemeente werkte aan een nieuw ouderenbeleid. Inmiddels is dit vastgesteld en daarmee is de tijd aangebroken om de harmonisering van de subsidies voor ouderenactiviteiten in gang te zetten. Vanzelfsprekend wil de gemeente hierbij ouderenorganisaties betrekken door met hen te brainstormen over de activiteiten die plaatsvinden, de subsidiëring van de activiteiten en professionele ondersteuning. Op 9 oktober a.s. is hiervoor een bijeenkomst gepland waarvoor de organisaties binnenkort per brief uitnodigd worden.

2009 overgangsjaar
In het voorjaar van 2009 moet het proces van harmonisatie afgerond zijn en worden nieuwe beleidsregels vastgesteld. 2009 is dan ook een overgangsjaar naar de nieuwe situatie. Dat betekent dat de subsidies voor 2009 nog op dezelfde wijze worden verleend. Vanaf 1 januari 2010 moet de nieuwe situatie ingaan.

Hengelo (Gld), 19 augustus 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --