Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Marius Bauer terug in Den Haag: De collectie Neven

Samen met de Haagse Gallery Art Korner organiseert de Bauer Documentatie Stichting vanaf 9 oktober 2008 een maandlang een overzichtstentoonstelling van werk van de oriëntalistische schilder Marius Bauer (1867-1932). Het gaat om circa 60 werken uit de collectie van de Groningse verzamelaar Peter Neven, waaronder een aantal niet eerder getoonde schilderijen.

Na de grote Marius Bauer tentoonstelling in Singer Laren, in 2007, is dit een nieuw initiatief van de B.D.S. om het werk van de grootste Nederlandse oriëntalist bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Bij de expositie verschijnt ook een catalogus. Als eerbetoon aan collectioneur Neven (1913-1999), die tijdens zijn leven zo'n 300 werken verzamelde, toont de stichting een deel van de nalatenschap. In 1977 kon Den Haag, dankzij de Dienst Verspreide Rijkscollecties, voor het laatst met het werk van Bauer kennismaken, via de expositie Een Hagenaar in het Oosten. Toen betrof het uitsluitend etsen. In Gallery Art Korner zijn straks ook olieverfschilderijen, aquarellen en sepia's te bezichtigen, evenals een aantal 'staten' van etsen.

Marius Bauer terug in Den Haag: De collectie Neven - do 9 oktober t/m zo 9 november 2008

Gallery Art Korner, Bezuidenhoutseweg 407, Den Haag, www.galleryartkorner.nl gratis toegankelijk, van donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 18.00 uur - (op zondag 12 oktober alleen voor genodigden)

===========================================