Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jazz-gitarist JONATHAN KREISBERG in de Badcuyp

De internationaal vermaarde Amerikaanse jazz-gitarist en componist Jonathan Kreisberg treedt op in de Badcuyp Centrum voor Muziek. In een krappe tien jaar tijds heeft deze gitaar-cat zich getransformeerd van art rocker en fusion-held tot jazz-traditionalist. Rockgitaristen als Jimi Hendrix en Steve Vai waren in eerste instantie zijn voorbeelden. Maar Kreisberg baande nieuwe muzikale wegen door de invloed aan zijn muziek toe te voegen van de klassieke componist Claude Debussy, jazzpianist Keith Jarrett en de Britse fusion-gitarist Allan Holdsworth. Dat opende nieuwe mogelijkheden in zijn muzikale vocabulaire. Het resultaat daarvan laat de luisteraar op het puntje van zijn stoel zitten in pure gebiologeerdheid. Dit optreden belooft een avond van unieke muzikale schoonheid, die Kreisberg royaal over de zaal uitstrooit. Tijdens zijn optreden in de Badcuyp zal Jonathan Kreisberg terzijde worden gestaan door Clemens van der Veen (bas) en Hans van Oosterhout (drums).

Donderdag 9 oktober. Aanvang 21.30 uur in de Noordpool van de Badcuyp Centrum voor Muziek, in Amsterdam. Toegang; E 8,-.

Nu ook! Vele interviews met in de Badcuyp optredende muzikanten zoals Anton Goudsmit, Preston Reed, Theo de Jong, Tom Beek, Wouter Hamel e.v.a.. www.badcuyp.nl/interviews.html.
Leer ook bands/muzikanten kennen d.m.v. opnames van live optredens via www.badcuyp.nl/optredens.html ; een nieuwe online service van de Badcuyp! De Badcuyp biedt een podium aan muzikale ontwikkelingen die de grenzen van muziekstijlen en culturen overschrijdt. Ze focust zich op creatieve muziale niches en interessante onderstromen. Voor de bezoekers biedt ze ook nog een gezonde wereldkeuken op basis van biologische producten.

Loek, communicatie en media
De Badcuyp Centrum voor Muziek
www.badcuyp.nl
Eerste Sweelinckstraat 10
1073 CM Amsterdam.
tel. 020- 675.96.69
Loek is aanwezig op kantooruren van maandag t/m woensdag.