Gemeente Spijkenisse


Rijvaardigheidstest voor ouderen

26 september 2008

Broemrit

Al jaren is de zogenaamde Broem-rit een begrip in Spijkenisse. Ook dit jaar kunnen 50-plussers op donderdag 09 oktober 2008 hun rijvaardigheid weer testen. De organisatie is in handen van Veilig Verkeer Nederland, Stichting Welzijn Ouderen en de gemeente Spijkenisse.

Door mee te doen krijgen ouderen de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer hun rijgedrag en verkeerskennis te testen. Ervaren instructeurs gaan na een kennismakingsgesprek een half uurtje in de eigen auto van de deelnemer de weg op. Daarna kan de rit met de instructeur nog een worden doorgenomen. Hij kan wellicht nog handige tips geven.

Naast de rit kan men deelnemen aan een theorieles en is het mogelijk om de lichamelijke gesteldheid in relatie tot autorijden te testen zoals gezicht, gehoor en reactievermogen.

Al deze activiteiten heten de Broem-rit, dat staat voor Breed Overleg Ouderen En Mobiliteit en is een samenwerkingsverband tussen ANWB, 3VO en Bovag.

Deelname is mogelijk voor automobilisten die 50 jaar of ouder zijn en in de gemeente Spijkenisse wonen. De eigen bijdrage is 15,-- euro .

De activiteiten worden gehouden in en bij De Ontmoetingskerk, Koningin Wilhelminalaan 1 te Spijkenisse.

Meer weten?
Neemt u dan contact op met mevrouw F. Hoonhout van Stichting Welzijn Ouderen, telefoon (0181) 69 52 55.
Aanmelden voor de Broem-rit kan bij 't Spil in het Werk- en Zorgplein

Interne links


* Adres- en telefoongegevens Werk- en Zorgplein