Gemeente Brummen


Forumbijeenkomst op 9 oktober 2009

(Oorspronkelijke publicatie datum: 28-09-2008)

Op donderdagavond 9 oktober vindt een forumbijeenkomst plaats van de gemeenteraad. Het gaat om een gecombineerde forum Samenleving/Ruimte. In totaal vijf inhoudelijke onderwerpen worden op deze avond besproken, waaronder de locatiekeus voor het nieuwe gemeentehuis.

De bijeenkomst vindt plaats in de raadzaal in het gemeentehuis en begint om 20.00 uur. De agenda met de achterliggende stukken kunt u vanaf vrijdag 3 oktober downloaden via deze website. Ook kunt u vanaf die datum een gratis exemplaar afhalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis. Vanzelfsprekend bent u van harte welkom om de forumbijeenkomst bij te wonen en in te spreken of mee te praten.

Onderwerpen
Naast het voorstel van het college over de locatiekeus wordt er gesproken over het realisatieplan Egem-i, dat tot doel heeft de digitale dienstverlening van onze gemeente te verbeteren. Ook de begroting van de Veilig-heidsregio Noord- en Oost Gelderland en de jaarrekening en jaarverslag van deze organisatie staan op de agenda. Ook bespreken de raadsleden een notitie over de implementatie van de nieuwe Wet op de ruimtelijke ordening.

Meepraten
De forumbijeenkomsten zijn openbaar en iedereen is van harte welkom om deze bij te wonen en mee te praten. Het doel van de fora is het vergaren van informatie waardoor de vier politieke fracties hun standpunten kunnen vormen voor de besluitvormende raadsvergadering. De forumbijeenkomsten zijn bij uitstek het moment om mee te praten over onderwerpen of voorstellen. Ook bevat de agenda van een forum altijd het punt vragenuurtje, waarbij raadsleden, maar ook burgers en vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties hun mening of visie kunnen laten horen. Dit hoeft dus niet persé te gaan over een onderwerp dat op de agenda staat.

De besluitvormende raadvergadering staat in oktober gepland op donderdagavond 30 oktober 2008.